Atmosferični nastup američkog projekta Tropic of Cancer večeras u Močvari

Večeras, 23. svibnja, u Močvari svakako ne propustite atmosferični nastup američkog projekta Tropic of Cancer uz support Late Dinner (ZD) te Tajga&Tundra (ZG).

Tropic of Cancer je solo projekt Camelle Lobo koja je kultni status izgradila atmosferičnim i melankoličnim izdanjima otkrivajući beznađe i tragiku modernog doba. Dio projekta u ranijoj fazi bio je i Juan Mendez, poznatiji kao minimal techno izvođač Silent Servant.

Zvuk Tropic of Cancer stilski bi se mogao opisati kao darkwave, shoegaze ili pak drone pop, ali u ovom slučaju lišen nostalgije i pretjeranog romantiziranja zbog čega za sobom ostavlja nemir i još veću apatiju. Magloviti i letargični vokali skriveni između repetitivnih ritmova i slojeva buke rezultiraju očaravajućim ugođajem karakterističnim za bend. Enigmatičnom prisutnošću na pozornici, minimalnim sredstvima i prividnom nezainteresiranošću Lobo u live nastupu postiže suzdržanu emocionalnu slojevitost zadržavajući pritom napetost kod publike.

Camella Lobo nastupit će s Taylor Burch

Iako već neko vrijeme plijeni pažnju na glazbenoj sceni, broji samo jedan LP ‘Restless Idylls’ objavljen 2013. za kultnu, sad već njezinu kućnu etiketu Blackest Ever Black na kojoj izdaje i EP ‘The Sorrow of Two Blooms’ te fenomenalni posljednji EP ‘Stop Suffering’. Ostala izdanja mogu se naći na etiketama kao što su Mannequin, Downwards Records i Sleeperhold Publications. Jednom mjesečno Tropic of Cancer možete slušati i na sjajnom NTS Radio, u emisiji ‘Cry Later’. Na drugom dijelu europske turneje, koju započinje baš u Zagrebu, Camella Lobo nastupit će s Taylor Burch iz benda DVA DAMAS.

Kao predgrupa nastupit će Matija Nonković iz Zadra sa svojim eksperimentalnim projektom Late Dinner, u kojem dominira suptilno križanje ambienta i noisea dok će večer zatvoriti rezidencijalni DJ entitet Žive muzike, Tajga&Tundra uz selekciju svježe eksperimentalne elektronike.

Ulaznice po cijeni 65/80kn možete nabaviti u Rockmarku i Dirty Old Empireu.

 

 

 

www.facebook.com/tropicofcancerband

http://tropicofcancer.bandcamp.com

http://soundcloud.com/camellalobo