Auguste – Poslušajte pjesmu “Ona (Radio Edit)”

Zagrebački duo Auguste predstavile su svoj prvi radijski singl „Ona (Radio Edit)“.

Bend Auguste nastao je prije dvije godine, a osnovale su ga dvije mlade glazbenice Ivana Lulić i Gordana Marković. Kao duo, njegovale su svoj glazbeni izričaj, nazvan ogoljeni pop, prepoznatljiv po njihovim neuobičajenim vokalnim aranžmanima uz pratnju samo jedne gitare.

Nakon niza raznih projekata i suradnji, Auguste su počele stvarati autorsku glazbu, a s dolaskom bubnjara Jerka Jurina i Tomislava Leke na klavijaturama, Auguste su ušle u novu fazu autorskog stvaranja. Ogoljeni pop zamijenjen je bogatim glazbenim aranžmanima, no i dalje uz njihove prepoznatljive vokalne igre.

Iako je riječ o prvom radijskom singlu, pjesma „Ona“ nije prva pjesma Augusta objavljena na nekom nosaču zvuka. Pjesma „Nije dovoljno“ objavljena je na kompilaciji Bistro na rubu šume koja okuplja regionalnu kantautorsku scenu, dok je akustičnu verziju pjesme „Ona“ Anđelo Jurkas uvrstio na soundtrack koji prati posljednje izdanje njegove knjige „Raspelo“.

Prošlog ljeta Auguste su dobile priliku predstaviti se na Terraneu, a ovu godinu već im je obilježio HR Demo klub, HRT-ov projekt afirmacije mladih glazbenika, u čijem finalu nastupaju 14. svibnja u Tvornici.