Awa Ly Ft. Faada Freddy, Remi (Elemental ) – “Here and Everywhere”

Glazbenom projektu, koji ruši glazbene i jezične barijere, priključila se i Mirela Priselac Remi, pjevačica grupe Elemental, i ostvarila prekrasnu međunarodnu suradnju s francuskom pjevačicom Awa Ly.

Projekt pjevačice Awa Ly je nastao ponukan tragičnim incidentom, pomorskom nesrećom 2013. godine, koja se dogodila blizu talijanskog otoka Lampeduse, u kojoj je život izgubilo 366 afričkih imigranata. Kao reakcija na izbjegličku krizu, pjesma “Here and Everywhere” je nastala kao poziv u pomoć, a humanitarnom apelu pridružili su se brojni svjetski glazbenici pozvani da snime svoju verziju pjesme na materinjem jeziku. Svaki glazbenik uključen u projekt pridonio je novoj verziji pjesme na svoj način, kroz vlastite stihove i strofu koji su pridodani originalnoj verziji pjesme. Prva verzija pjesme je nastala 2015. godine prilikom snimanja albuma “Five and a Feather”, kada je Awa Ly ostvarila suradnju sa sunarodnjakom, senegalskim glazbenikom Faadom Freddyjem, a do sada su se projektu pridružili Flavia Coelho iz Brazila, Natalia Doco iz Argentine, Pascal Danae s otoka Guadalupe (Karibi), Ben l’Oncle Soul iz Francuske, Roberto Angelini iz Italije, Nawel Ben Kraiem iz Tunisa i Regis Kole iz afričkog Benina.

Izuzetno emotivan doprinos dala je i Remi, nastojeći pružiti pogled iz perspektive žene izbjeglice i osvijestiti javnost o ovom humanitarnom problemu.