Axl Rose na turneji kao novi pjevač AC/DC-a

axl-guns

Glasnogovornici benda ipak su potvrdili – australski pioniri hard rocka nastavljaju turneju s Axl Roseom za vokalom umjesto pjevača Briana Johnsona, koji bi mogao oglušiti ako nastavi nastupati te je upitno koliko će ta zamjena potrajati.

Iako je zamjena bila vrlo upitna, nedugo nakon što je Brian Johnson početkom ožujka saznao poražavajuću vijest o krhkosti svog sluha, ime pjevača Axl Rosea nametnulo se kao prva opcija te je već u krajem mjeseca pjevač Gunsa viđen kako izlazi iz studija nakon probe s ostatkom AC/DC-a. Axl Rose trebao bi otvoriti europski dio turneje s AC/DC-jem 7. svibnja u Lisabonu, na prvom u nizu od 12 koncerata u Europi.

Rocker će se potom vratiti u Ameriku na turneju “Not In This Lifetime …” svog benda Guns N’Roses predviđenu u 20 velikih američkih gradova, kao i Torontu u Kanadi. AC/DC je upravo potvrdio zamjenu nekoliko sati prije nego su Guns N’Roses nastupili na pozornici festivala Coachella, u Kaliforniji, na kojem su se okupili Axl Rose i Slash pomireni nakon više od 20 godina. Na koncertu se pojavio i gitarist Angus Young koji se pridružio Gunsima na pozornici odsviravši dvije pjesme AC/DC-a kako bi fanovi dobili uvid u ono što slijedi.

Članovi AC/DC-ja žele zahvaliti Brianu Johnsonu na njegovu doprinosu i odanosti skupini tijekom godina“, priopćila je skupina.