B.A.K.A. productions i ### spajaju Rijeku i Sisak svojim bizarnim svjetovima

###

Nezavisni kolektiv B.A.K.A. productions i sisački eksperimentalni nosie rock bend ### predstavit će se riječkoj publici u petak, 23. veljače 2018. s početkom u 20 sati u Art-kinu. Ulaz na program je besplatan.

Programom je najavljeno premijerno kinoprikazivanje kratkometražnog filma “Ples bijelog ljeta” koji je 2017. godine osvojio nagradu Innsbruck Film Campus young talents award na Reviji hrvatskog kratkog filma. Također, prikazat će se kratki presjek glazbenih video spotova koji su krasili domaće i strane top ljestvice najboljih videa prošlih godina te bili nagrađivani na festivalima.

Ples bijelog ljeta

Poveznica između svih radova su Sisak i Rijeka, rodno mjesto kolektiva koje već godinama služi kao neiscrpna inspiracija i vizualna pozadina za B.A.K.A.-ine prepoznatljive Lo-fi, sirove i bizarne svjetove u koje smještaju isto tako bizarne likove.

Za kraj slijedi koncert notornog sisačkog eksperimentalnog nosie rock benda ### uz analogni VJ-ing, a čiji su članovi ujedno i osnivači B.A.K.A. productions. Bend je početkom drugog mjeseca izbacio svoje peto izdanje “Uzvodno” te će ovaj kino – koncert ujedno biti i prva izvedba novog live materijala.

Nakon filmskog programa razgovor s autorima vodit će filmski kritičar Dragan Rubeša.

B.A.K.A. productions djeluje od 2011. godine i okuplja grupu ljudi koja se bavi nezavisnom filmskom, video i umjetničkom produkcijom. Grupa se sastoji od mladih filmaša, dizajnera, scenografa i umjetnika iz Hrvatske, okupljenih oko osnovne ideje da rad na projektima ne slijedi ustaljene principe o tome kako bi nešto trebalo biti napravljeno.

Njihov rad uvršten je u službenu selekciju hrvatskih filmskih festivala kao što su: DORF, KRAF i Revija hrvatskog kratkog filma gdje osvajaju nagradu za najbolji vizualni koncept eksperimentalnog glazbenog videa „300 naopakih križeva“ te priznanje za režiju i nagradu Innsbruck filmskog kampusa za kameru za kratkometražni film “Ples bijelog ljeta”. Videi i kratki filmovi B.A.K.A. produkcije, premijerno su prikazani u prostorima poput MM Centra Zagreb i Art-Kina u Rijeci. B.A.K.A.-ine radove možete pronaći na www.bakaproductions.com.