Bad Mushrooms – “Vrijeme promjena”

Zagrebački retro hard rock band Bad Mushrooms izbacio je novi singl za pjesmu “Vrijeme promjena” kojom najavljuje nastup u klubu Hard Placeu u subotu 7. listopada.

Redatelj, snimatelj i montažer spota ovog puta je Goran Mandić – Limeniks sa kojem je band već surađivao na spotu za pjesmu „Demoni“. Oko snimanja pomogli su mu Ivan Jandrić i Davor Šutalo. Bend je u spot uklopio posljednje snimke nastupa na banjalučkom Demofestu iz 2016. godine koje su im organizatori ljubazno ustupili, a u kontrastu se pojavljuju snimke svjetskih prosvjeda.

Prvotna ideja je bila da snimimo što više naših nastupa unatrag godinu dana i da ljudima koji nas nikada nisu vidjeli uživo dočaramo naše nastupe. Da bi spot bio upečatljiviji i bolje popratio tekst pjesme, odlučili smo ubaciti aktualne snimke nereda i prosvjeda po svijetu.

Što se same pjesme tiče, ovaj put sve je poprilično drugačije. Po prvi put imamo gostovanje u vidu pratećih vokala koje je odlično odradila Ana Vlašić. Stilski smo se odlučili malo proučavati za nas neistražena područja, pa smo u hard rock ubacili elemente psihodelične glazbe. Ima tu čak malo i disco rješenja“, kažu dečki iz banda.

Glazbu je napisao Jan Tomašević a tekst Domagoj Olujić.

Pjesma je nastala iz prevelikog razočaranja sadašnjom situacijom i općom apatijom, sa mišlju kako smo si sami krivi za sve. Ja osobno smatram da priča nema takav kraj i smatram da mi, kao buduća generacija, možemo ostvariti barem neke ciljeve, ali samo ako se držimo zajedno i ako prestanemo biti licemjerni.“ izjavio je autor teksta Domagoj Olujić.

Miks, master i kompletnu produkciju pjesme radio je gitarist Mushroomsa Ivan Domaćinović, a tonski snimatelji su Ivan Jandrić, Ivan Domaćinović i Jan Tomašević.