Band častio publiku pićem….Sjećate li se?

U susret velikom zagrebačkom koncertu Lačnog Franza, 23.ožujka u klubu Boogaloo, gdje će im se na sceni pridružiti Sara Renar i Davor Gobac, Zoran Predin prisjeća je jednog davnog koncerta koji je za sobom ostavio naslov u novinama: ”NEVJEROJATNO: Band častio publiku pićem!”
 
“Sredinom osamdesetih se u Delnicama, u subotu popodne, zauvijek pokvario naš kombi. Odmah nam je postalo jasno da je vrag odnio šalu. U tadašnjem zagrebačkom klubu Đuro Đaković, imali smo zakazan koncert u deset sati. Iz hotela smo nazvali Dubravka Jagatića, organizatora koncerta, i predložili mu, da pozove publiku da nas sačeka – jer sigurno dolazimo. Kao dodatak, rekli smo Dubravku da na naš račun počasti publiku pivom dok nas čekaju. Servisni kamion došao je dosta brzo i u kabinu uzeo dvojicu, dok su preostala trojica išla od stana do stana i molila za prevoz do Zagreba.” prisjeća se Zoran Predin.
“Tek poslije ponoći, oko jedan, popeli smo se na binu i bez tonske probe odsvirali dvosatni koncert pred punim klubom. Publika nas je čekala. Tulum za pamćenje. Još jednom hvala Dubravku!”
 
Poznati novinar tadašnje revije Start, današnji ambasador EU u Tadžikistanu, Hido Bišćević, također se prisjeća te noći:  ”Gužvali smo se u prepunoj dvorani, petorica Lačnih Franzov trebali su početi svirku, samo što nisu…ali, nisu! Svjetla su već bila pogašena, žamor, i – čekanje. Gužva oko šanka, pivom se gasilo nestrpljenje. Prodje prvi sat kašnjenja, nekako se pročulo da im se pokvario kombi, negdje oko Delnica. Događa se, pomislih, očekujuci da će se publika početi razilaziti. Tko će ih čekati, sam Bog zna kako će se iz sniježnih Delnica dokopati Zagreba i koliko će tada biti sati. Ali, ne! Odnekud je puštena glazba, upaljena su svjetla dvorane, nitko nikud ne odlazi! Onda prostruji žamor da već nekako putuju prema Zagrebu, da bi mogli doći za sat, sat i po. Tek sad nitko da ode! Srećom, bilo je piva za šankom, počeo je i ples, čovjek je imao dojam da bi ta publika čekala dva dana…uostalom, to su doista bili dani Zorana i benda, gdje god su se pojavili. Konačno, nakon gotovo tri sata cekanja, eto ih!…..”

Svoj osvrt na taj koncert dao je i organizator, poznati novinar i glazbeni kritičar Dubravko Jagatić: “Klub Đuro Đaković (današnji Gjuro 2) bio je 1987. godine jedan od centralnih zagrebačkih klubova u kojemu su svirali svi relevantni bendovi iz bivše države, pa tako i Lačni Franz. Na krilima dotadašnje popularnosti i već ostvarenog kultnog statusa na ex YU sceni te uz vjetar uz leđa zahvaljujući hitu ‘Naj ti poljub nariše ustnice’ sa posljednjeg studijskog albuma ‘Na svoji strani’ iz 1986. godine, publika je sa nestrpljenjem očekivala dolazak Zorana Predina i ostatak ekipe tu večer u Đuru i pošteno se načekala. Naime, zbog kvara na kombiju, zapeli su u Delnicama i debelo zakasnili na tonsku probu. Štoviše, ne samo na probu već na sam koncert. Do 23 sata su do mene, koji sam organizirao tak koncert u Đuri, stizale svako toliko vijesti da je kombi u redu, da stižu, da svaki čas dolaze, da samo što nisu stigli… Publika je strpljivo čekala njihov dolazak i napokon sa nama dočekala njihov dolazak malo prije ponoći. Svjesni situacije a kako bi se na neki način ispričali publici koja ih je sa nestrpljenjem čekala, odrekli su se svog honorara te predložili da sa njime počastimo strpljivu publiku pićem. Tako se i dogodilo. Kada je Lačni Franz počeo napokon sa koncertom, svi su nazdravili i ostatak večeri proveli na još jednom fantastičnom koncertu prepričavajući kasnije godinama taj neobičan i nadasve đentlmenski potez jednog rock benda.”

Lačni Franz poziva sve, koji ste bili na tom koncertu, a i sve ostale fanove dobrog indie rocka, da dođete u četvrtak 23.3. u prve redove na koncert u Boogaloo, da vas još jednom počasti pićem!  Vidimo se! 
 
Ulaznice u pretprodaji možete pronaći po cijeni od 60 kn, dok će na sam dan koncerta njihova cijena iznositi 80 kn.

U prodaji su također VIP ulaznice uz koje goste očekuje poseban doživljaj – sjedeće mjesto na povišenoj etaži sa šankom i konobarom. Cijena VIP ulaznica iznosi 120 kn u pretprodaji i 150 kn na ulazu. Broj VIP ulaznica je limitiran.

Službena prodajna mjesta:

  • Boogaloo – Ulica grada Vukovara 68 (radnim danom od 08 – 15 sati),
  • Dirty Old Shop – Tratinska 18,
  • Rockmark – Berislavićeva 13, 
  • Kloto – Masarykova 14,
  • Eventim prodajna mjestia i www.eventim.hr.