Bassmaster2011: Dejan Zec osvojio JanAid Guitars bas

dejan-zec-bassmaster

U srijedu je završeno ovogodišnje internacionalno Bassmaster natjecanje koje se ove godine po prvi put održalo u sklopu Zagreb Guitar Showa. Ovogodišnja nagrada bila je predivna unikatna bas gitara koju je za ovu priliku izradio Javier Lopez (JanAid Guitars) i posebno izrađen remen koji je pobjedniku poklonio Guitarstraps.it.

I ove godine ‘mjesto zločina’ bio je zagrebački klub Sax!, a basisti su i ovaj puta pokazali odličnu svirku. Nastupi svih šest finalista bili su popraćeni burnim odobravanjem publike, a žiri nije imao lak zadatak.

Da ponovimo, u finalu su nastupili:

BM03: Velimir Grabušić (CRO)
BM10: Gabriele Russillo (ITA)
BM13: Petar Ćeho (BiH)
BM04: Dejan Zec (SRB)
BM11: Antonino Šimić (CRO)
BM12: Boris Brčić (CRO).

Nakon prvog kruga svirke dvojica kandidata su se izdvojila, a to su bili Dejan Zec i Gabriele Rusillo. Zamoljeni su da još jednom ponove svoj nastup, a zatim odsviraju i ad hoc bas duel.

Žiri u sastavu Vincenzo Maurogiovanni (ITA), Javier Lopez (JanAid Guitars), Zvonimir Bučević (basista), Goran Delač (basista) i Igor Polak (MIXER.HR), ponovo se povukao u backstage i jednoglasnom odlukom proglasio Dejana Zeca za pobjednika, tako da je nagrada otišla u Novi Sad.

Nagradu je uručio njezin tvorac, Javier Lopez.

U popodnevnim satima istog dana održana je i bas radionica Vincenza Maurogiovannia i Javiera Lopeza (JanAid Guitars). Zainteresiranima su prezentirali svoj jedinstveni pristup ovom instrumentu, Vincenza kao glazbenika, a Javiera kao tvorca ovih glazbala.

4

Uskoro slijede video klipovi sa najinteresantnijim detaljima Bassmastera 2011!

fotografije: STUDIOBOX