Bebè Na Volè još jednom pokazao kako se njegov koncert ne propušta dvaput

Adam Semijalac suvereno vlada pozornicom i publikom koju u startu hipnotizira i prisvaja njihovu pažnju

Fotografije: Renato Horvat/Mixer.hr

Bebè Na Volè, pravim imenom Adam Semijalac, ovaj je tjedan u zagrebačkom klubu Sax! još jednom potvrdio tezu da se radi o jednom od najznačajnijih blues vokala i gitarista na ovim prostorima.

Njegov posljednji album “Hate is a wonderful thing” osvojio je svako uho, bilo kritike ili publike te se našao na brojnim Top listama kao jedno od najzanimljivijih izdanja prošle godine. Onima koji su poslušali album posljednja informacija ni ne dolazi kao iznenađenje s obzirom da njegov sjajan talent i raskošan vokal u ovim kompleksnim izvedbama one-man-benda zaista ostavljaju bez daha.

Uz to što nas kroz višegodišnji rad oduševljava kao interpretator tradicionalnog delta bluesa, ali i arheolog vlastitog, slavonskog i dalmatinskog, folklornog nasljeđa, narodnog bluesa, koji isprepliće kroz svoj autorski rad, Semijalac pokazuje i da kao izniman autoritet suvereno vlada pozornicom i publikom koju u startu hipnotizira i prisvaja njihovu pažnju.

Ovaj autoritativan moment pretače i u mentorstvo. Semijalac, inače i učitelj gitare, i ovaj put je pred publiku izveo svoju glazbenu štićenicu, 18-godišnju učenicu Marinu Elezović – MAR da otvori koncert nastupajući, također samo s gitarom i glasom, po uzoru na učitelja, a po svemu sudeći radi se nebrušenom dijamantu čiji je sjaj Semijalac znao prepoznati na prvu, a njezin vokal je čarolija koju tek trebate otkriti.