Ben Caplan & The Casual Smokers premijerno u Hrvatskoj

caplan-3

Ben Caplan, kanadski folk/roma/roots/jazz kantautor, osvajač brojnih nagrada i priznanja dolazi u pratnji The Casual Smokers-a po prvi puta u Hrvatsku, 11.10. u zagrebački KSET!

Ben Caplan & The Casual Smokers stižu u sklopu promocije ploče svog drugog albuma: “Birds with Broken Wings” koji se našao na CBC Radio’s 50 Canadian Albums of 2015, dosegao #1 mjesto na Earshot’s National Folk/Roots/Blues ljestvici i dospio u Baker & Taylor NPR Discover Songs library.

Večer će otvoriti mađarski folk/pop multiinstrumentalist Duke Bluebeard kojem će ovo također biti prvi nastup u Zagrebu.

Ben Caplan je karizmatični šarmer, multiinstrumentalist, iskreni pjesnik izuzetnog glasa i fantastičnog live nastupa što ga je dovelo i do nastupa na Glastonbury Festivalu 2013. godine. Osim toga odsvirao je turneje diljem USA-e, Kanade, Europe i Australije pri čemu se ističu nastupi na The Hop Farm Festival, Roots In The Park i Sydney Festivalu.

Iza sebe ima dva albuma: “In the Time of the Great Remembering” i “Bird with Broken Wings” koji je dobio odlične recenzije uglednih The Guardian-a i Independent-a, a na njemu se pojavilo preko 20 glazbenika. Album je inspiriran istočno-europskom i narodnom židovskom glazbom , a može se preslušati na: http://store.bencaplan.ca/.