Bend eto predstavio novi EP “Igre čuda u zemlji bluda”

Nakon objave prvog albuma “Mačak u prizmama”, psihodelični punk bend eto u izdanju Juda Recordsa predstavlja akustični EP “Igre čuda u zemlji bluda” koji je uvertira u sljedeći album.

Ovim EP-om bend šalje poruku svojoj publici i kolegama da glazbeni izričaj i mogućnosti nisu prepreka u stvaranju umjetnosti, već odlazak u nove pustolovine u kojima eto već neko vrijeme luta.

Prvi akustični singl “Mali princ” je samo uvod što je bend spremio na ovom akustičnom EP-u. Za produkciju EP albuma bio je zadužen Filip Škifić, a kao gošća na albumu pojavljuje se Hana Malenica. Naslovnicu albuma potpisuje Sabbra Cadabra.

eto je najmlađa snaga splitske psihodelični/punk/rock scene, koja postoji pune tri aktivne godine. Bend iza sebe (za svoje godine) ima poprilično koncerata, a ujedno mogu se pohvaliti uspjesima poput finala Demofesta (Banja luka) gdje su nastupili pred 10 000 posjetitelja i pohvatali vrhunske kritike, polufinala HGF-a, Inkubator demo festa, te finala Imagine festivala (na kojem su ujedno svirali pred ugodno popunjenim trgom Bana Jelačića u Zagrebu). Nakon dva singla “Exodus” i “Medo” album “Mačak u prizmama” izlazi za svježu nezavisnu izdavačku kuću “Juda records” te osvaja vrhunske kritike i mnogobrojne slušatelje. Turneja kojom bend predstavlja album trajala je godinu dana, a priču albuma završavaju sa trećim singlom za pjesmu “Angelo Rosso“.