Beogradski Dža ili Bu u Zagreb dolaze promovirati studijski album”Sedma sila”

Dža ili Bu je punk-rock bend osnovan 1987. u Beogradu i do sada je izdao sedam studijskih albuma te odsvirao preko 600 koncerata širom Europe, a u subotu 18.2. dolazi u KSET, gdje će mu se tu večer na pozornici pridružiti i zagrebački No No Instigator i Rabat.

Bend je oduvijek bio politički aktivan, a kritika društva i situacije u regiji im je konstantna zadaća. Zbog političkog angažmana već gotovo tri desetljeća sviraju pjesme protiv rata i diktature. Tijekom 90-ih često su bili cenzurirani i privođeni na informativne razgovore.

Istim temama bave se i danas, pa su prošle godine snimili i pjesmu “Diktatore” zbog koje su imali puno problema, i otkazanih fetivala širom Srbije. Zbog iznimne političnosti tekstova i represije od strane vlasti, njihova se glazba nije mogla nesmetano slušati,pa su hitovi poput:”Živeo Staljin i svetska revolucija”, “Ustani i kreni”, “Zanimljiva Geografija” krišom slušani po studentskim sobama.

2012. mogli smo ih vidjeti na InMusic festivalu, a ovaj put u Zagreb dolaze promovirati svoj 7. studijski album”Sedma sila”. Prvi singl sa tog albuma “Gasio sam mrak” su slušaoci najslušanijeg beogradskog radija Beograd 202 izabrali za Hit godine.

Više o bendu možete saznati na njihovoj web stranici: www.dzailibu.net ili na njihovoj facebook stranici.

No No Instigator (Zagreb)

No No Instigator novo je ime na underground sceni. Bivši su to članovi nekih minulih zagrebačkih bendova, a broj im varira od dva do četiri. Uz klasičnu postavu bas, gitara i bubanj znaju eksperimentirati i s ritam mašinom. Njeguju lo-fi estetiku, minimalizam, ritmičnost i atmosferičnost. Zvuk im je mračan, utopljen u šume reverba i deelaya. Reklo bi se da sviraju post-punk na tragu ranih Sonic Youtha, Joy Divisiona, ranijeg The Curea ali i ex-yu dark scene s kraja 70-ih i početka 80-ih kao što su Paraf, Dobri Isak, La Strada i sl. Tekstovi su im na domaćem i engleskom jeziku. Prvi materijali snimani su u sobi jednog od članova. U procesu su snimanja prvog albuma, a u pauzama sviraju po Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, Austriji, Bosni i Srbiji.

Rabat (Zagreb)

Zagrebački band Rabat u sadašnjoj postavi krenuo je s ozbiljnijim radom pred ljeto 2016.-e u prostorijama legendarnog Mahinog studija u živopisnom prigradskom kvartu Remetinec, svega stotinjak metara udaljenog od najpopularnijeg državnog okružnog zatvora. Članovi benda svoje su sviračko iskustvo godinama stjecali u bandovima kao što su Rizol, Bombarderi, Southern Alias Trio, Patareni, Komesari, Alkotest, Problem Child, Lobotomy itd… Slični svirački afiniteti članova definiraju otprilike i Rabatovu zvučnu sliku koja se može svrstati u ladicu old school punk-rocka.

Upravni odbor ove neprofitne udruge čine: Marko Gregoraš (bubanj), Venko Burčul (bas), Robert Mahović (gitara) i Robert Šujević (vokal i gitara).

Cijena karte za ovaj koncert u pretprodaji biti će 25kn, dok će na dan koncerta iznositi 35kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn). Šank na dan koncerta radi do ponoći.