Beogradski pijanist Aleksandar Jovanović Šljuka objavio je svoj prvi solo album „Iluzija”

Poznati beogradski pijanist Aleksandar Jovanović Šljuka objavio je svoj prvi solo album „Iluzija” u izdanju Lampshade Media.

Projekt pod nazivom Shljuka koncipiran je oko Aleksandra Jovanovića koji se ovom prilikom prvi put predstavlja široj publici kao vokalni solist i tekstopisac. Pored Jovanovića, koji potpisuje sve objavljene pjesme kao autor, klavijaturist i glavni vokal, tu su i basist Marko Fabry i bubnjar Aleksandar Cvetković, sa kojima Jovanović surađuje već godinama kroz sastave Woodcock GroupSerbian Jazz Bre i Marčelov Napeti Kvintet. Bend čine i dvije dame kao prateći vokali, također stare suradnice, Nevena Jelić (Serbian Jazz Bre) i Nevena Glibetić (Marčelo). Kao specijalni gost, na dvije objavljene pjesme pojavljuje se i saksofonist Max Kochetov.

„”Iluzija”, kao naslovna numera, otvara album i, na neki način, opisuje atmosferu i perspektivu ove zbirke od devet pesama. Prvo što ih karakteriše je autentičan zvuk i sama muzička koncepcija, koja se, žanrovski neopredeljena, naslanja na više različitih tradicija i uticaja. Kompozicije su nastajale zajedno sa stihovima, koji su svojim ritmom i melodičnošću samih reči usmeravali tok muzike i aranžmana. Naravno, veliku ulogu u stvaralačkom procesu igraju i članovi benda, darujući svako svoj individualni izraz nastajanju celine” izjavio je Shljuka povodom objavljivanja albuma.