Beogradski Sindikat ekskluzivno na devetom izdanju “festivala s dušom”

U susret svom desetom, jubilarnom izdanju, organizacijski tim Bedem festa, koji čine dugogodišnji, najlojalniji i prije svega mladi i poletni saradnici na čelu sa Petrom Šundićem, već uveliko i neumorno radi na pripremi devetog izdanja “festivala sa dušom”. U okviru koncepta “Tvoj Grad” deveti Bedem fest održat će se od 03. – 05. kolovoza u Nikšiću. 

Devet godina (g)raditi i prije svega vjerovati u ono što radiš inspiriran dobrom i za dobro svih, stvarno je sjajna stvar”. Ovih dana je Miloš Zvicer, službeni fotograf Bedem festa “osvojio” najviši vrh Balkana Musala ponosno noseći zastavu Bedem festa, koja će ove godine obići čitav svijet uz poruku festivala -“Tvoj grad”, ističe Petar Šundić, direktor festivala.

Miloš Zvicer na vrhu Musala ponosno nosi zastavu Bedem festa

Lista izvođača devetog Bedem festa otvara se sa kultnim Beogradskim Sindikatom kome će to biti jedini i ekskluzivni nastup u Crnoj Gori.

Uvjereni smo da će nadahnuta energija koja prati nastupe Beogradskog Sindikata spojiti nespojivo i učiniti da Nikšić i Crna Gora budu ponosni na Bedem fest i čitav naš trud i rad! Bedem fest je i stekao reputaciju upravo zahvaljujući svojoj dugoročnoj viziji, hrabrosti, inventivnosti i autentičnosti po kojoj je prepoznat i kao regionalni i internacionalni festival”, navodi Petar Šundić.

Kao posebnu važnost Bedem festa, organizatori navode činjenicu da je riječ o pioniru i začetniku buđenja života na drevnim zidinama starog grada i to u vrijeme kada u to nitko nije ni vjerovao niti je sagledao o kakvom se tu potencijalu zapravo radi. Riječ je o festivalu koji je pokrenuo čitavu lavinu pozitivnih emocija i promjena zasnovanih na entuzijazmu, avanturizmu, volonterstvu i postepenom uključivanju čitave zajednice, suradnika i partnera, bez kojih ne bi ni bilo ovog događaja.

Ovogodišnja poruka Bedem festa “Tvoj grad” i čitav koncept će se zasnivati na misiji da se svima, a naročito mladim ljudima ulije nada da ostanu u svom gradu i da upravo u svom gradu traže sreću za sebe i onoga pored sebe. Jer samo treba vjerovati i raditi na sebi, inspiriran gradom u kome živiš i za koji se boriš”, navodi Petar Šundić.

Bedem fest, kao prvi i najstariji, imat će tu privilegiju da svojim posjetiteljima ponudi nezaboravne doživljaje za pamćenje, uz fantastične i premijerne koncerte izvođača pred kojima zastaje dah, i to u autentičnom ambijentu gradske tvrđave. Svi zainteresirani vrlo brzo mogu očekivati i prodaju promotivnih ulaznica.