Bernays Propaganda s videospotom za pjesmu “Retki bilki” najavljuje novi album

(Bernays Propaganda / Promo fotografija, 2019.)

Nezaustavljivi makedonski dance-punk kolektiv Bernays Propaganda, dugogodišnji favorit balkanskog podzemlja, predstavlja video za singl “Retki Bilki” s nadolazećeg, petog studijskog albuma “Vtora mladost, treta svetska vojna” (Druga mladost, treći svjetski rat), koji u suradnji Moonlee Recordsa, Geenger Recordsa, Pop Depresije, Ill in the Head Recordsa i Balkan Veliki izlazi 4. rujna 2019. godine.

 

Prozirni višeslojni kadrovi videa “Retki Bilki”, zamišljenog na konceptu znakovnog jezika, oblikuju neonsku atmosferu i razigrane, gotovo djetinjaste animacije koje se isprepliću s bezobličnim slikama ljudskog tijela. Kažu da kada rijetki cvijet raste, prati ga glazba koja sve usrećuje. Ovo je video o “rođenju” takvog rijetkog cvijeća.

Video s makedonskom glumicom Kamkom Tocinovski u glavnoj ulozi režirao je, snimio i uredio Milan Blaževski. Boris Takovski zaslužan je za snimanje i korekciju boja, a Josip Zdravkovski za snimanje i animaciju.

S novim videom Bernays Propaganda zagrijavaju se za nadolazeći album kojeg tvore pop skladbe s pamtljivim aranžmanima i ogoljenom produkcijom. To je zamišljeno zvučno tkivo koje spaja utjecaje post-punka s kraja 70-ih i početka 80-ih, novog jugoslovenskog vala, alternativnog rocka, Detroit elektra te balkanske i afričke narodne glazbe.

Objavljivanje albuma bit će popraćeno nizom promotivnih koncerata.