Besplatno preuzmite strip prema kojemu je snimljen film “Yesterday”

The Adventures of John Duval & The Futurians

Rock ‘n’ roll komedija o glazbi, snovima, prijateljstvu i ljubavi u svjetskim kinima od 28. lipnja 2019. prikazuje izmišljeni svijet u kojemu se nitko ne sjeća The Beatlesa.

Fiktivnu radnju utemeljenu na pjesmama Beatlesa, film “Yesterday” dijeli s istoimenim stripom objavljenim 2011. godine.

Autor stripa, David Blot, velikodušono je ponudio besplatno preuzimanje e-verzije svoje stripovske priče. 

“Ideju za grafički roman “Yesterday” dobio sam 2010. godine i predstavlja tek prvi dio planirane stripovske serije “The Adventures of John Duval & The Futurians”. Priču je ilustrirao francuski umjetnik Jérémie Royer.” – napisao je Blot na svom Facebooku.

YESTERDAY The Graphic Novel, 2011 4 FREE :http://bit.ly/YESTERDAY-2011-TheGraphicNovelHi there! In 2010, I wrote the…

Gepostet von David Blot am Dienstag, 25. Juni 2019

“Yesterday je priča o Johnu Duvalu, Francuzu u svojim dvadesetim godinama koji živi u New Yorku. Jednog dana slučajno otputuje kroz vrijeme i probude se u 1960. godini…. Kako bi impresionirao svoju djevojku Eli, on snimi hitove Beatlesa predstavljajući ih kao svoje. John Duval uskoro postaje najveća pop zvijezda svih vremena. A Beatlesi… Psssst… time bih vam otkrio radnju! Ali svim ljubiteljima glazbe, Beatlesa i stripova mogu obećati da prvi nastavak završava prilično šokovito.” – opisuje Bolt

Njegova strip-priča originalno je objavljena 2011. godine. U planu su bili i nastavci s novim avanturama, no izdavačku kuću s kojem je Bolt sklopio dogovor se u međuvremenu zatvorila. Nada se kako kako će se neki drugi izdavač zainteresirati te otkupiti prava za objavljivanje nastavaka.

Film scenarista Richarda Curtisa i redatelja Dannyja Boyla inspiriran je stripom te također nazvan “Yesterday”, a u svjetskim kinima se prikazuje od prošlog tjedna. Povodom premijere Curtis je za Variety otkrio kako su se on i Bolt upoznali 2012. u Londonu gdje su zajedno radili u sklopu otvorenja Ljetnih Olimpijskih Igara.

“Ostali smo u kontaktu”- prisjeća se Boyle – “Jednom prilikom sam ga oklijevajući i pristojno podsjetio da me se sjeti ako bude ima novih ideja, a o on mi je odgovorio da je zapravo upravo završio priču. Odmah mi ju je poslao. Pročitao sam i zaključio: Moram ovo snimiti.

Strip možete preuzeti ovdje: https://mixer.hr/sve-sto-trebate-znati-o-filmu-yesterday/ , film preporučamo da pogledate u kinima, a više informacija možete saznati u članku:

Sve što trebate znati o filmu “Yesterday”