BIG DEAL – Upoznajte nove indie zvijezde

clip_image001Big Deal , nove zvijezde indie/alt-folk scene, ovih su dana objavili svoj željno iščekivani debi album ‘’Lights Out’’ i najavni singl ‘’Chair’’.

Na albumu su suprotstavili akustičnu gitaru nabrijanim riffovima električne gitare i muško-ženskim vokalima. Kacey Underwood i Alice Costelloe , Amerikanac i Britanka  progovorili su o tinejdžerskoj nesigurnosti i kompromisima u svijetu odraslih.  Oboje sjajno pjevaju i sviraju i zajedno stvaraju neodoljivu, ali oštru, melodičnu buku. Koristeći samo dva glasa i dvije gitare, oni stvaraju glazbu koja nije opterećena uobičajenim bendovskim ograničenjima.

‘’Lights Out’’ producirali su Underwood i Dean Reid, a kolekcija od 12 osobnih pjesama s univerzalnom porukom koje su isplivale iz spavaće sobe autorskog dua, pričaju o nevinosti, nesigurnosti, traženju, (ponekad neuzvraćenoj) ljubavi, požudi i vezama.

Album otvara nostalgična ‘’Distant Neighbourhood’’. Sirova ispovjedna ‘’Talk’’ savršeno ilustrira ‘’povuci-potegni’’ veze, ‘’Seraphine’’ je čudesna u svom dubokom razmatranju, dok je ‘’Homework’’ bolno lijepa u svojoj mladenačkoj jednostavnosti.

‘’Lights Out’’ sa sjajno snimljenom zvučnom pozadinom mogao bi postati najbolji album,  pomalo surovih,  ljubavnih pjesama ove godine.

U cjelini, pjesme su strukturno prorijeđene, ali bogate emotivno, istovremeno slatke i zavodljive, sirove i grube.

Album je najavio gorko-slatki trominutni singl ‘’Chair’’ o želji za prelaskom zaljubljenosti na višu razinu: ‘’You don’t trust me to sit on your bed / Put me on a chair in the corner instead’’.

 

ALBUM TRACKLISTING:

Distant Neighborhood
Chair
Cool Like Kurt
Swoon
Homework
Talk
With The World At My Feet
Locked Up
Summer Cold
Visions
Seraphine
Pi