Big Strip Gorila singlom “Sudar s istinom” najavili novi album

big-strip-gorila

Zagrebački bend Big Strip Gorila premijerno je prošlog petka na Yammat FM-u objavio novi singl naziva ‘Sudar s istinom’. S tom pjesmom najavljuju album prvijenac koji će biti objavljen 28. listopada. Album naziva “Moment” sniman je u suradnji s producentom Borisom Fischerom i dolazi kao kruna njihovih fantastičnih uspjeha u proteklim mjesecima tijekom kojih je njihov singl “Bez treme” zavladao MTV-jevom regionalnom top-listom i zasjeo na prvo mjesto.

Po prvi puta, za singl ‘Sudar s istinom’, Big Stripovci u svoju zvučnu sliku uključili i legendarni Moog synthesizer. Pjesmu do izlaska spota poslušajte ovdje:

Osim izlaska albuma, ova dinamična četvorka u sastavu Marko Jankek (vokal, gitara), Mate Palestrina Mazić (solo gitara), Tomislav Čanković (bass) i Mateo Patekar (bubanj), najavljuje i koncertnu promociju albuma u Tvornici kulture 7.12. gdje će zasigurno ispuniti atraktivno koncertno obećanje koje predstavljaju njihovi dosadašnji materijali i predstaviti jedan od najsnažnijih indie-rock debija na našoj sceni.

Big Strip Gorila je energični indie-rock bend iz Zagreba koji svoju glazbu opisuje kao ‘zoo-rock’. Iza sebe imaju singlove “Negacija savršene priče”, koja je objavljena na indie-kompilaciji ‘Tragovi’, zatim “Dresden” s kojim se predstavljaju na prvom RockOff festivalu, “Bermudski trokut” i “Što sada kada smo zaspali”, koji se pričom iz videospotova nastavljaju na prethodni “Dresden” te “Bez treme” s kojim postižu najveći medijski uspjeh.

Big Strip Gorila je dosad odsvirao mnoštvo koncerata i festivala, a među istaknutijim nastupima su banjalučki Jelen demofest, Terraneo festival, Ferragosto festival, West Herzegowina Fest, Mars Moon, Rock kamp Orsula, Muf, međunarodni Emergenza festival i FER Brucošijada 2015. Više o bendu pronađite na njihovoj službenoj facebook stranici.