Big Strip Gorila – “Srce”

Zagrebački indie rockeri Big Strip Gorila predstavljaju novi singl “Srce”snimljen uživo u studiju RSL u Novom Mestu.

Na poziv MPA akademije i u suradnji sa snimateljem Bojanom Pahljinom i studentima MPA akademije bend je snimio četiri pjesme od kojih “Srce” premijerno predstavljaju.

Snimanje u jednom od najboljih studija u regiji potaknula je bend da zabilježi svirku i u video formatu za koji je zaslužan Igor Ilić. Mix audio snimki djelo je producenta benda Borisa Fischera, dok je master snimke napravio Goran Martinac.

Big Strip Gorila svoju glazbu opisuju kao “zoo-rock”. Godine 2013. objavljuju prvu pjesmu “Negacija savršene priče” na prvoj hrvatskoj indie kompilaciji “Tragovi” u izdanju Croatia Recordsa, a već sljedeće godine promoviraju singl i spot za pjesmu “Dresden” s kojim se predstavljaju na prvom RockOff festivalu zajedno s Gatuzom, M.O.R.T.-om, Sarom Renar i Morsom. Godine 2015. Gorile objavljuju još dva singla, “Bermudski trokut” i “Što sada kada smo zaspali”, koji se pričom iz videospotova nastavljaju na prethodni “Dresden”. Sljedeće godine izlazi im novi singl “Bez treme”, a upravo s tim singlom dostižu prvo mjesto na ljestvici regionalnog MTV-a te postižu najveći uspjeh na radio postajama diljem Hrvatske i Balkana. Album prvijenac naziva “Moment” objavljen je 28. listopada 2016. godine, a koncertna promocija istog održana je u ispunjenom Malom pogonu Tvornice kulture.

Album je od datuma izlaska proveo pet uzastopnih tjedana na top listi 40 najprodavanijih domaćih albuma, a uz vrlo dobre kritike našao se i na većini top lista najboljih domaćih albuma u 2016. godini.