Big Strip Gorila – “Sudar s istinom”

Zagrebački indie rock bend Big Strip Gorila prošlog je petka objavio debitantski album ‘Moment’. Sniman u suradnji s producentom Borisom Fischerom, ‘Moment’ donosi svih pet singlova kojima su se Big Strip Gorila nametnuli kao jedan od najperspektivnijih ovdašnjih sastava – ‘Negacija savršene priče’, ‘Dresden’, ‘Bermudski trokut’, ‘Što sada kada smo zaspali’ i ‘Bez treme’ – te čak sedam novih pjesama kojima samo potvrđuju ono što su u tom razdoblju kontinuirano dokazivali: da je, unatoč njihovom svježem stupanju na scenu, riječ o svirački i autorski izuzetnom bendu.

Za novi singl ‘Sudar s istinom’ bend je snimio zanimljiv spot u režiji Tonija Mijača.

‘Koncept spota nastao je s ciljem da se kroz vizualno narativni pristup ekranizira spoj čovjeka i pojma ‘istine’. Put tog susreta prikazuje se kroz potpuno dehumanizirani ljudski lik, pretvarajući ga u neku vrstu “aure” kako bi se približilo atmosferi i “neopipljivoj” formi ‘istine’. Likovi su zamišljeni kao hodajuće projekcije koje, obrnuto klasičnim projekcijama, ne projiciraju svoju sliku na van već na same sebe. Sami kraj spota dočarava susret sa samim sobom ili kako pjesma kaže “sudar s istinom”, objasnio je koncept spota redatelj Toni Mijač.

Uzevši u obzir rad Big Strip Gorile, ovaj album uistinu dolazi kao kruna njihovih fantastičnih uspjeha koje, čini se, neprekidno nižu. Njihov singl ‘Bez treme’ zavladao je MTV-jevom regionalnom top-listom, zasjevši na prvo mjesto.

Mladi i energični Big Strip Gorila pripremaju i koncertnu promociju albuma ‘Moment’, koja će se održati u srijedu, 7. prosinca, u zagrebačkoj Tvornici kulture.