Biggest Little Rock Festival – mali klub dovodi velika imena

Po peti put u Najvećem Malom Rock Klubu u gradu održava se Biggest Little Rock Festival. Zamišljen kao trodnevni festival na kojem sviraju bendovi koji su “preveliki” za mali klub, u prethodnim godinama predstavio nam je bendove poput Bambi Molesters, Opća Opasnost, Gustafi, Zadruga, Drugi Način i mnoge druge, a ove godine za svoju petu obljetnicu dovodi nam fenomenalni lineup.

Glavne zvijezde festivala su Phil Rudd band (originalni bubnjar AC/DC), Rambo Amadeus i The Mistaken Sons of Alabama (Francuska), a kao i svake godine ostatak lineupa popunjavaju fenomenalni klupski bandovi. Ove godine će to biti Lika Kolorado, Hard Time, Bad Mushrooms, Tao Šank, Sloanwall i Mojo Men From Mars.

Tri dana stilski različite rockerske svirke sa devet izvođača nadopunit će i popratna događanja (Rock Kviz, Predstava Kužiš Stari Moj, Izložba, CD outlet…) te zaokružiti ovo obljetničko izdanje BLRF-a.

Prvi dan festivala u četvrtak 26.04. nastupa legendarni Rambo Amadeus kojemu je ovo prvo gostovanje u kultnom zagrebačkom klubu. Rambo Amadeus Svjetski Mega Car pri svakom svom posjetu Zagrebu oduševi publiku i rasproda svaki klub u kojem nastupa. Kako je Hard Place najmanji (ali ipak veliki) zagrebački klub u kojem Rambo nastupa, tako je ovo prilika vidjeti i čuti Ramba i njegov band u intimnoj atmosferi Biggest Little Rock Festivala. Pridružit će mu se novi miljenici zagrebačke indie publike Lika Kolorado koji predstavljaju svoj album prvijenac “Smiješ zaurlat” i zanimljivi bend Tao Šank sastavljen od članova bivšeg kultnog benda Srž i Jinxa.

Drugi dan festivala u petak 27.04. BLRF po prvi puta u Hrvatsku dovodi legendarnog bubnjara grupe AC/DC Phil Rudda sa njegovim novim bendom Ovaj kontraverzni bubnjar kojeg nazivaju „srce i duša AC/DC-a” preko 30 godina bio je bubnjar jednog od najvećih svjetskih rock bendova te svirao na 15 albuma. Phil je na turneji na kojoj sa svojim Phil Rudd bandom predstavlja novi album “Head Job”, ali svira i najveće hitove svog matičnog benda. Žestoku rock feštu podržat će jedan od najdugovječnijih hrvatskih hard rock bandova Hard Time koji je prošle godine obilježio 25 godina karijere i mladi retro rockeri Bad Mushrooms.

Treći dan festivala, u subotu 28.04., nastupit će fenomenalni francuski stoner rockeri The Mistaken Sons Of Alabama. Iako su Francuzi oni stvarno zvuče i izgledaju kao da su „izgubljeni sinovi Alabame”. Kroz njihov žestoki stoner zvučni zid provlači se lelujavi zvuk dubokog Juga Amerike. Ako pomiješate Phil Anselma, Nashville Pussy, Clutch i Metallicu, i tome dodate mutne i ljepljive stoner tonove, biti ćete na tragu da otkrijete zvuk The Mistaken Sons Of Alabama. Njihovi su live nastupi pak nešto nevjerojatno što u svakom slučaju ne smijete propustiti. Žestoki, intenzivni, na rubu nervnog sloma, a opet tako dobri, harmonični i tjeraju na ritmičko mahanje glavom. Promoviraju novi album „On Stranger Fields”, a podršku će im pružiti mladi zagrebački stoner groove rockeri Sloanwall i Mojo Men From Mars koji sviraju glasni i prljavi Rock’n’Roll.

Ulaznice su u prodaji u Hard Placeu, Dirty Old Shopu, Rockmarku i na entrio.hr. Cijene ulaznica – Četvrtak 26.04. – 80/100 kn, Petak 27.04. 80/100/120 kn, Subota 28.04. – 30 kn.