Biggest Little Rock Festival najavljuje prve izvođače

Od četvrtka 06.04. do subote 08.04. u Najvećem Malom Rock Klubu u gradu održat će se četvrto izdanje Biggest Little Rock Festivala. Hard Place će i ove godine ugostiti 9 sjajnih bandova uz puno popratnih događanja za 666 (!) posjetitelja.

Organizator otkriva imena prvih izvođača – u subotu 08.04. nastupiti će DRUGI NAČIN, EN FACE i BRANKO BOGUNOVIĆ – PIF.

Legendarni DRUGI NAČIN upravo su nominirani za nagradu Porin u kategoriji Najbolji Rock Album za svoj prošlogodišnji uradak „Zgubidan“ što samo potvrđuje kvalitetu ovog dugovječnog banda. Predvođeni Brankom Požgajcem po prvi puta nastupaju na Biggest Little Rock Festivalu, a svim ljubiteljima dobre glazbe poznato je da su njihovi koncerti fenomenalni, što smo se uvjerili u rasprodanom Hard Place-u prije više od godinu dana. Iako su prošle 43 (!) godine od osnutka banda davne 1974-te njihovi bezvremenski hitovi “Prođe ovaj dan”, “Piši mi”, “Lile su kiše”, “Carstvo samoće” ili “Stari grad” još i danas zvuče fenomenalno i otkrivaju ih nove generacije ljubitelja rock glazbe.

EN FACE iz Rijeke nakon podužeg razdoblja hibernacije vraćaju se sa novom postavom (nova basistica Lidija Strika), novim singlovima i prvim nastupom u Hard Place-u. Dobitnici Porina za svoj veliki hit „S dlana Boga pala si“ upravo su snimili novi singl „Previše pričaš“, predstavljen na nedavno održanom 64. Zagrebačkom festivalu. U pripremi je i novi album, kojeg će grupa nakon poduže pauze objaviti sljedećih mjeseci. Nastup na Biggest Little Rock Festivalu je prilika da ih nakon dugo vremena vidimo i čujemo u Zagrebu.

BRANKO BOGUNOVIĆ – PIF je legenda hrvatske glazbene scene koji iza sebe ima bezbroj snimljenih albuma, nastupa, nagrada, studijskih sati… sudjelovao je na više od 300 albuma raznih izvođača, bio je stalni član sastava Plava trava zaborava, Animatori i Drugi način, a posljednjih godina nastupa kao solist sa gitarističkim recitalom Crossover Guitar, te u pratnji Zdenke Kovačiček. Njegovo fenomenalno sviranje akustične gitare, interpretacije velikih hitova, ali i autorske pjesme zasigurno su među ponajboljima koje se mogu čuti i vidjeti u ovom dijelu Europe.

Uskoro više informacija o ostalim izvođačime, ulaznicama i popratnim događanjima.