Bivši članovi grupa Dubioza kolektiv i Svi na pod predstavljaju svoj novi bend – Iza

Beogradski sastav nova je pojava na muzičkoj sceni sastavljena od već poznatih imena. “Kako vetar duva” naziv je debitantskog albuma benda “Iza” iz Srbije, a zanimljivo je da članove ovog sastava čine bivši članovi grupa “Dubioza kolektiv” i “Svi na pod”.

Kako-vetar-duva-IzaMlada frontmenica Milena Grujić stala je ispred četiri iskusna glazbenika Armina Bušatlića (ex Dubioza Kolektiv), Petra Rudića (Svi na pod!), Gorana Chakija Savića (Kal, MVP, Svi na pod!) i Petra Živića (Moussaka, Thresome), a nakon što su se počeli predstavljati singl po singl, odlučili su se predstaviti cijelim albumom. Zvuk koji donose je fuzija raznih glazbenih pravaca – od punka do elektrofunka uz snažni ženski vokal i isprepleten je suptilno kritičkim i angažiranim tekstovima pjesama.

Debi album “Kako vetar duva” upravo je objavljen za etiketu Lampshade Media i kompletno je snimljen u studiju Destilerija u produkciji Petra Rudića. Album će za početak biti dostupan samo u digitalnom formatu, ovisno o potražnji postoji mogućnost objave fizičkog izdanja albuma. Vi ga možete poslušati u cijelosti u linku ispod i ujedno provjeriti live video uradak snimljen tokom probe benda.