Björk – glazbena ikona premijerno u pulskoj Areni

Pojavom internetske stranice www.bjorkincroatia.com, domaćim medijima prolomila se vijest o premijernom dolasku islandske glazbene ikone u Hrvatsku.

Prema poluprovjerenim navodima, Björk bi nas sljedeće glazbeno-ljetne sezone mogla počastiti nastupom u čarobnoj pulskoj Areni povodom svoje europske turneje “Utopia”, kojom promovira istoimeno deveto studijsko izdanje objavljeno prošli mjesec, a daje se naslutiti da bi njezin dolazak mogao biti povezan sa slavnim pulskim Outlook festivalom koji je najavljen za početak rujna 2018.

Osebujna glazbenica, koja je slavu stekla još tokom ’90-ih godina prošlog stoljeća, na novom je albumu započela raditi odmah nakon objave hvaljenog albuma “Vulnicura” (2015.), a kako je Björk osobno izjavila, njezin album istražuje koncept utopije te se skladanje pjesama na albumu poklopilo s njezinim osobnim, političkim i ekološkim brigama. Odmah po izlasku, album je zaslužio sam pohvale kritike. “Gotovo u potpunosti osjetilno iskustvo“, “osebujnost izražena u svakoj skladbi koja je istovremeno i nadobudna i nezaboravna” i “album koji uzdiže u raj koji je Björk sama dizajnirala“, tek su neki od hvalospjeva ispisanih u relevantnim svjetskim medijima.

Točan datum koncerta niti informacije o ulaznicama trenutno nisu poznate te se čeka da se organizator oglasi sa istim detaljima, a do tada se za ulaznice možete registrirati na gore spomenutoj stranici.