Blagdansko izdanje tribine TUP!

Tekstopisci u poeziji ugostit će jednu od najistaknutijih i najpoznatijih glazbenih pjesnikinja, Alku Vuicu, u utorak, 27.12.2016., u Shock Show Industryju D’ Katran, u 20 sati.

Alka Genijalka autorica je niza poznatih tekstova i pjesama koje je napisala za brojne slavne izvođače – “Hajde da ludujemo”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Danas sam luda”, “Ja sam zaljubljen” – tek su neke od njih. Njezin snažan ženski glas i tečne, nježne i realistične rime oplemenile su karijere vrhunskih umjetnika, ali i njezinu osobnu pjevačku karijeru – svima je poznat Alkin zavodljiv, baršunasti alt koji dira u dušu.

Život Alkinim tekstovima udahnuli su mnogi – od alternativaca do zabavnjaka – pa jedva čekamo čuti kako će urednica i voditeljica tribine Mirela Priselac Remi jedan od Alkinih hitova obući u novo ruho. Ovaj put u pratnji čak dva klavijaturista – Davora Zanoškog i Franje Klinara – Remi će Alkin tekst iščitati kao poeziju i uz pomoć vrhunskih muzičara, prevesti ga u maštovito novo djelo.

“TUP! – Tekstopisci u poeziji” je glazbeno-književna tribina koju je osmislila Mirela Priselac Remi, a uz pomoć HDS ZAMP-a provodi u djelo već osam mjeseci, uvijek u terminu posljednjeg utorka u mjesecu. Tribina predstavlja istaknute tekstopisce i autore s kojima otvara pitanja njihovog stvaralaštva i nudi svježu interpretaciju već poznatih i priznatih pjesama. Tekstopisci su od 2016. punopravni članovi HDS ZAMP-a, bok uz bok s još 9000 drugih članova – autora glazbe, teksta, aranžmana ili drugih nositelja prava. Od njih je 350 redovnih članova Društva dok su ostali pridruženi.