Branimir Gazdik Quartet, “LIVE AT TRSAT CASTLE” – Uskoro na CD-u i DVD-u

Album je snimljen na Trsatskoj gradini u Rijeci

Branimir Gazdik | foto Alan Majanović

Cijenjeni riječki skladatelj i bubnjar Branimir Gazdik nakon objavljivanja  sjajnog albuma ‘Link’, nominiranog za diskografsku nagradu „Porin“ 2018. godine u svim jazz kategorijama, izdaje album (LIVE CD + DVD) pod nazivom ‘LIVE AT TRSAT CASTLE’.

Album je snimljen na Trsatskoj gradini u Rijeci, 27.8.2019. godine, u sklopu turneje koju je BRANIMIR GAZDIK QUARTET svirao u ljeto 2019. godine.

Osim njega, quartet sačinjavaju vrsni hrvatski glazbenici – Vedran Ružić (el.bass), Maasej Kovačević (klavijature) te Lenart Krečić, jedan od najcjenjenijih slovenskih saksofonista dok je glazbeni producent, Miroslav Lesić-Lesique.

Foto | Davor Hrvoj

Quartet izvodi skladbe s oba autorska albuma – ‘Link’ 2018. i ‘Friendly’, 2008., također nominiranog za diskografsku nagradu „Porin“ u kategoriji najboljeg jazz albuma te pokoji jazz standard u vlastitoj obradi.

Gazdik je često je nastupao s kolegama glazbenicima među kojima su Elvis Stanić, Darko Jurković Charlie, Henry Radanović, Denis Razumović Razz, Massimo, Marko Tolja, Josipa Lisac, a već dugi niz godina surađuje i nastupa sa Zlatanom Stipišićem Gibonnijem. 

O svom novom albumu Gazdik kaže: U životu svakog iskrenog glazbenika, koncertna pozornica je posebno mjesto. Mjesto gdje nema varanja, mjesto gdje se ”vade sve karte na stol” – slušanje, poštovanje, interakcija i povjerenje. Imam sreću da svirajući sa svojim quartetom pozornicu dijelim s (prema mojem mišljenju) nekima od najboljih glazbenika na ovim prostorima. To su istinski glazbeni vjernici i veliki emotivci koji ne kalkuliraju nego na svakom koncertu daju 120 posto sebe. Među nama vlada veliko glazbeno i ljudsko povjerenje. Želja mi je bila zabilježiti jednu glazbenu epizodu na našem zajedničkom “glazbenom putovanju”.

Design | Sara Škarica

‘LIVE AT TRSAT CASTLE’ njegov je treći album o kojem još dodaje: „Ovaj album poseban je za mene. Snimljen je na jednoj od najljepših pozornica na kojima sam nastupao; pozornice s koje seže pogled na moj rodni grad i na cijeli Kvarnerski zaljev, pozornice koju dijelim sa nekima od meni omiljenih glazbenika, kao i u društvu prijatelja, glazbenih vjernika i predivne publike koja je došla u velikom broju podržati naš autorski rad. Zaista epizoda za pamćenje, maštao sam o takvoj. Hvala svima.

Album uz live CD sadrži i snimku koncerta na DVD-u koja će vas sjajnim kadrovima Trsatske gradine i vrhunskom svirkom svakako prikovati za stolice. Za vrhunske kadrove snimljene usred srednjovjekovne građevine u vrućoj ljetnoj noći zaslužna je ekipa iza koje se kriju imena: Igor Modrić, Boro Rakamarić i Robert Kalčić. 

Album je dostupan u digitalnom obliku (slušajte na deezeru), a uskoro i fizičkom (CD+DVD) u svim boljim glazbenim knjižarama i CD shopovima.

POWERED BY: Grad Rijeka, Primorsko goranska županija, Yamaha music school Rijeka, Siniša Reljić, Ante Žeželj