Brant Bjork – okusi rock pustinje u Vintage Industrial Baru

Fotografije: Emanuela Tomino

Piše: Ivan Mindum

Sinoćnjim koncertom je Brant Bjork u društvu Low Desert Punk sekcije i specijalnog gosta Sean Whellera uzorao uzduž i poprijeko Vintage Industrial Bara.

Koncert je otpočeo točan k’o Dnevnik, a kroz izmaglicu opojnih trava procijepao je sonični boom distorzije u D štimu gitare doktora Speciala. Legenda desert rocka i još legendarnijeg banda, mitskog Kyussa, je vrlo aktivan u svojoj solo karijeri koja samo što nije navršila 20 godina. Kroz osebujnu karijeru već spomenutih Kyussa, Fu Mancuha, Che-a, Vista China , Brant Bjork je aktivan i turnejom, a trenutna The Gree Heen završava u 21. listopada u Munchenu.

Opus se uglavnom sastojao od dva posljednja albuma, live „Europe 16“ i „Tao of the Devil“, te sa po par stvari sa „Black Flower Power“ albuma i prvijenca „Jalamanta“. Otpočelo je u laganijem ritmu, da bi ubrzo začinili svirku groovovima koji su bili odlična podloga za rasplesati se u taman popunjenom VIB-u.

Hipnotizirajućim ritmovima su obuzeli publiku pjesmom  „Low Desert Punk“, a bend se doimao kao da jamma negdje u podrumu pred par frendova. Opušteno i tehnički kompaktno. To ljuljuškanje uz ritmove stvari poput „Too many chiefs…not enough Indians“, „Biker No 2“, „Humble Pie“ , „The Gree Heen“ razbucalo je publiku dok se na „Let the Truth be Known“ količina dima raširila poput šumskog požara.

Ubrzo je okupljene još jednom oduševio specijalni gost Sean Wheeler, osebujna ličnost, pjevač i advokat (đavolji). Zamaskiran bezizražajnom maskom, polugol i istetoviran, djelovao je poput šamana koji tjera zloduhe udarajući o def, dok je na “Freaks of Nature“  i potvrdio svoj veseli i šareni karakter zavijajući poput vuka.

Vrlo solidna koncertna večer, rasplesana i zadovoljna publika, potpaljena herbalnim miomirisima i priuštenim komadićem pustinje od strane Branta i Low Desert Punk škvadre.  Brant Bjork ili Bjorn Borg, nebitno je, obojica su vrhunski na travi.