Brent Hinds (MASTODON) predstavio dva nova projekta

clip_image002WEST END MOTEL i FIEND WITHOUT A FACE su imena dvaju projekata u kojem glavom, bradom i tetovažama svoju ulogu ima talentirani gitarist poznatog benda MASTODON, Brent Hinds.

FIEND WITHOUT A FACE štuju rockabilly/porno/metal pomiješan sa daškom countrya i surf gitarama. Ova postava postoji skoro 20 godina. Album prvijenac sadrži 13 pjesama i predstavlja pravu malu glazbenu avanturu za svačije uši. Recept koji zvuči obećavajuće.

WEST END MOTEL je konglomerat gubitnika, pjesnika i hobo – sexualaca, barem tako kažu za sebe. Uz Hindsa našao se tu i Tom Cheshire. Dvojac se upoznao davne 1993. ispod jednog mosta u Atlanti. Pjesme su skladane na akustičnim gitarama i kanti sa povremenim dječjim klavirom igračkom u pozadini. Kasne noći se pretvoriše u rana jutra uz enormne količine alkohola. U početku zamišljen kao izraz gdje se Simon i Garfunkel druže sa Ethel Merman, na kraju je ispalo da to zvuči kao produkt Nick Cavea u ulozi frontmena Gogol Bordello. Niti jedna pjesma ne zvuči isto. Debi album od devet pjesama ” Don’t Shiver, You’re A Winner” je spreman ove godine za predstavljanje svijetu.

Oba albuma izlaze zajedno, kao dvostruki CD set preko Rocket Science Inc. I to 7.lipnja. Željno ih iščekujemo!

Do tada, evo što momci kažu o svemu tome :

Popis pjesama :

FIEND WITHOUT A FACE

01. Calypso
02. Black Grass
03. Green Slime
04. Cha-Cha
05. Bank Robbin Bandits
06. Tsunami
07. Hot Rod
08. New York
09. Don’t Like
10. Cosmonaut
11. Stupido
12. Get Straight
13. Volcano

WEST END MOTEL
Don’t Shiver, You’re A Winner

01. The Confident Wino/…And We Are Here To Entertain You
02. The Devil Called Me Tommy
03. I Like It A Lot
04. She’s On Fire
05. Under My Skin
06. Silly Old Song
07. Highwater