Bubnjar The Killersa objavljuje solo album

RonnieVannucci

Bubnjar The Killersa, Ronnie Vannucci, odlučio se maknuti od bubnjarskog seta jednog od popularnijih bendova posljednjeg desetljeća u želji da pokaže za što je sve sposoban te najavio da će 12.srpnja putem Epitaph Recordsa objaviti svoj solo prvijenac pod imenom  „Big Talk“. Album će biti produciran od strane Joe Chicarellia (The Strokes, My Morning Jacket), a mix će biti povjeren Alanu Moulderu (U2, Foo Fighters). Prvi singl “Getaways” bit će dostupan od utorka na iTunesima, a album je već dostupan u pretprodaji na www.epitaphstore.com.

Vannucci, koji je u Killersima bio autor velike većine pjesama, ujedno je i veliki multiinstumentalist i pjevač te ovim albumom ima namjeru odati počast svojim glazbenim utjecajima stilski ostajući vjeran svojim korijenima ujedno stvarajući vlastiti put.

Nakon povratka s posljednje turneje, nakon gotovo devet godina naizmjeničnog snimanja novih albuma The Kilersa i turneja na kojima su ih promovirali, Vannuci je uvidio priliku i iskoristio trenutak da stavi za promjenu sebe i svoje glazbene ideje u prvi plan. Izjavio je da je osjećao veliku potrebu da to ostvari i sada kada je projekt pri kraju, da osjeća da je učino pravu stvar.

Za potrebe projekta, Vannucci je angažirao starog prijatelja i bivšeg člana benda Taylora Milnea da mu pomogne u studiju te računa na njega kao glavnog gitarista na turneji, koja bi popratila objavu albuma. „Big Talk“ turneja bi trebala započeti ovo ljeto s Milneom i ostatkom istoimenog Vannuccievog benda, a svjetski kritičari očekuju da bi ovaj album itekako mogao biti tema brojnih razgovora ovog ljeta.