Buđenje u Saxu proslavilo punoljetnost

Prije 18 godina Buđenje je započelo svoje glazbeno putovanje koje ih je odvelo u sve krajeve Hrvatske

Foto: Marko Šolić

Prije 18 godina Buđenje je započelo svoje glazbeno putovanje koje ih je odvelo u sve krajeve Hrvatske, mnoge klubove i najveće dvorane i uz bok mnogim imenima kao što su Parni valjak, Sting i Bajaga

Nakon pet sjajnih studijskih i jednog live albuma nastupili su prošle subote u zagrebačkom klubu Sax, mjestu gdje je sve počelo.

Foto: Marko Šolić

“Samo ti, samo ja”, “Ljubav nema pravila”, “Nije to ljubav”, “Oprostija bi sve”, “Ne govori više”, “Budi moja”, “Između riffa dva”, “Nisi neko zlato” i mnoge druge odzvanjale su tu večer klubom Sax, mjestom koje Buđenju predstavlja ono što je svojevremeno Beatlesima bio Cavern Club. Predvođeni frontmenom i autorom pjesama Darkom Bakićem, Buđenje se već odavno etabliralo kao punokrvan hrvatski pop rock bend koji odlično funkcionira u radijskom eteru, ali i na pozornici.

Buđenje je svima priuštilo sjajnu koncertnu večer ispunjenu njihovim dobro poznatim pjesmama, a pošto je atmosfera bila slavljenička i momci iz benda su bili posebno dobro raspoloženi. Frontmen Darko Bakić anegdotama se osvrtao na sve što se to promijenilo u ovih 18 godina – opuštenosti i dobrih vibracija nije nedostajalo. Kao gosti Buđenju pridružili su se Lara Antić iz Bang Banga i Boris Hrepić-Hrepa na usnoj harmonici.

Foto: Marko Šolić

Buđenje je punoljetno, a svježi su kao da su tek krenuli. Nove glazbene pobjede su pred njima, a vjerujemo da i njihova publika željno iščekuje nove pjesme i koncerte.

Nakon Saxa, Buđenje će u akustičnom izdanju nastupiti u Gradskom kinu u Trilju 14. veljače i u Baraka brew baru u Splitu 15. veljače.

Foto: Marko Šolić