Buđenje zna kako najbolje zahvaliti svojim uzorima – pjesmom!

"Rock 'n' roll za imunitet i borbu protiv alergije"

(Buđenje, fotografija: Julien Duval)

Posljednji u nizu singlova s aktualnog albuma “Samo ti, samo ja” Buđenja dirljiva je posveta glazbenim korijenima i dvorani slavnih rock ‘n’ rolla pod nazivom “Između riffa dva”.

Riječ je o autorskoj suradnji Darka Bakića i Josipa Radića, basista benda koji se za ovu priliku uhvatio električne gitare te producenta Hrvoja Prskala.

Ovom pjesmom željeli smo se zahvaliti našim omiljenim bendovima i svim našim profesorima gitare, etike i hedonizma, od Freddieja, Elvisa i Springsteena, Beatlesa i Dylana pa sve do Bregovića. O životu smo najviše učili iz njihovih udžbenika stoga je naša poruka jednostavna i direktna: koristite rock ‘n’ roll za imunitet i borbu protiv alergije”,  objašnjava Darko Bakić, frontmen Buđenja.

“Premda posve odudara od osnovnog ugođaja albuma i naginje country rocku, posrijedi je skladba u koju je ucijepljeno ponajviše emocija. ‘Između riffa dva’ s refrenom ‘Istina je među riffa dva/Ništa mudro/Al’ je sve što znam/Obećanje davno, spas za nas/Ide uz gitaru, bubanj, bas’ lijepa je posveta glazbeničkom putovanju, metaforički i doslovno” – napisao je glazbeni kritičar Bojan Mušćet koji se u svojoj recenziji pozitivno osvrnuo na cijeli album “Samo ti, samo ja”: “Očito minuciozno kreiran, peti studijski album Buđenja ujedinjuje sve njihove kvalitete – autorski touch Darka Bakića oplemenjen prepoznatljivim smislom za melodiju, dobro odmjeren odnos power popa i soft rocka, uz preciznu primjenu funky natruha zaista je odlično položen ispit zrelost”, zaključuje Mušćet.

Video spot za pjesmu “Između riffa dva” djelo je redatelja Tomislava Povića koji je zabilježio kadrove s nedavne koncertne promocije albuma “Samo ti, samo ja” održane u zagrebačkoj Tvornici kulture na kojem su se bendu pridružili njihovi glazbeni prijatelji i kolege Lara i Hrvoje iz Bang Banga, Boris Hrepić Hrepa, Dino Rađa, Damir Kedžo i Igor Ivanović.

(Buđenje, fotografija: Julien Duval)

Ususret velikom koncertu gdje su snimljeni i kadrovi za novi video spot, Darko Bakić je za Mixer.hr otkrio kako se počeo baviti glazbom, što za njega znači biti glazbenik kao i neke detalje o samom bendu. Podsjetimo se:

Darko Bakić iz grupe Buđenje: “Za sad nam se sve želje ispunjavaju”