Budite dio Žive Vode – nastupaju ansambl Illyrica, Truth ≠ Tribe i Mimika Orkestar

Mixer.hr za vas ima 2x2 upada za ovaj mini festival sjajnih glazbenih veličina

Prvo izdanje Živa Voda festivala održat će se sutra, u četvrtak, 21. veljače u Vintage Industrialu, a nastupit će Ensemble Illyrica, Truth ≠ Tribe, Mimika Orkestar te posebni gosti.

Živa Voda je kolektiv i udruga glazbenika sa zagrebačke post žanrovske scene te obuhvaća članove nekih od poznatijih alternativnih bendova i projekata. Ovo je prvi event gdje kolektiv organizira svoj vlastiti mini festival.

Kako ne biste propustili biti dio Žive Vode, Mixer.hr za vas ima 2×2 upada za ovaj mini festival sjajnih glazbenih veličina!

U komentaru na postu ovog članka na našoj Facebook stranici pozovi frendicu ili frenda na koncert za koji ti poklanjamo dva upada ili svoje puno ime i prezime, uz naznaku “VODA”, pošalji na naš e-mail: nagradnjacha@mixer.hr

Nasumičnim odabirom dvoje sretnih dobitnika izvući ćemo sutra, u četvrtak 21. veljače iza 12h.

Imena dobitnika saznajte na linku – rezultati nagradnih igara.

Mimika Orkestar je progresivni jazz orkestar s utjecajima folklorne glazbe kojeg vodi skladatelj i multiinstrumentalist Mak Murtić. Orkestar trenutno izvodi glazbeno scenski projekt “Divinities of the Earth and the Waters” / “Božanstva Vode i Zemlje” koji se bavi Staroslavenskim mitovima ali i ljudskim pogledom na ceremoniju, kako rođenja, tako pogreba. Taj sedamnaesteročlani orkestar će u sklopu festivala izvesti i neke nove skladbe s nadolazećeg projekta. Orkestar je surađivao sa mnogim imenima regionalne i engleske glazbene scene te je nastupao na BBC-u, a skladbe s posljednja dva albuma su izvođene i od strane Jazz Orkestra Hrvatske Radiotelevizije.

Mimika Orkestar

Truth ≠ Tribe / Правда ≠ Племя je novi projekt glazbenika zagrebačke post žanrovske scene Maka Murtića (saksofon, sintisajzeri, sopela, flauta – Mimika, x Porto Morto, Antenat, Demoler, Živa Voda), Luke Čapete (gitara – On, Mimika, Edo Maajka, Duetto Chapetlewsky, Milk, Živa Voda), Jurice Rukljića (električna tuba – Simfonijski Orkestar HRTa, Jegermeister Brass Band, Tonči Huljić & Madre Badessa) i Nenada Kovačića (perkusije – Antenat, Mimika, Damir Imamovic’s Sevdah Takht, Afion, Orbits, Živa Voda). Ovaj sastav je fuzija suvremene klupske glazbe, afričkih, balkanski i raznih drugih svjetskih ritmova, međimurskih, balkanskih i krčkih melosa i elektronike, sa energijom progresivnog rocka.

Ansambl Illyrica je internacionalni komorni sastav čiji su članovi mladi glazbenici s raznovrsnim kulturološkim korijenima, ali međusobno povezani obrazovanjem u Hrvatskoj. Etnička raznovrsnost donosi mješavinu hrvatskog, austrijskog, slovenskog, meksičkog, etiopskog i američkog temperamenta, te članovi jednako rado izvode djela skladatelja iz tih područja kao i ona majstora zapadne klasične glazbe. Inovativna kombinacija instrumenata u ansamblu vodila je stvaranju repertoara koji se sastoji od originalnih djela, vlastitih aranžmana te novih kompozicija mladih skladatelja pisanih upravo za Illyricu. Premda su visoko obrazovanje stekli u različitim zemljama svijeta (Austrija, SAD, Belgija), članovi su tijekom seminara i radionica u Hrvatskoj stvorili čvrstu umjetničku i prijateljsku vezu koja se jasno očituje u njihovom zajedničkom stvaranju glazbe pune emocija, veselja, strasti i ljubavi. Zbog života u različitim državama, broj glazbenika u ansamblu je fleksibilan te nastupaju i u kombinacijama od dua do kvarteta.

OneBeat Balkans dio je većeg globalnog projekta OneBeat koji je nastao u Americi, na incijativu Ureda za obrazovanje i kulturu SAD-a. Na Balkanu se održava prvi put, a realiziraju ga organizacije Bang on a Can’s Found Sound Nation i Balkan Art Zone, u partnerstvu sa ambasadama Sjedinjenih Američkih Država u Albaniji, Makedoniji, Srbiji i na Kosovu. Detaljne informacije o globalnom OneBeat projektu nalaze se na internet stranici projekta.