Bush se vraća na scenu

bush

Bush, jedan od popularnijih post-grunge bendova ’90ih već je prošle godine najavljivao mogućnost ponovnog okupljanja na svom prvom zajedničkom nastupu u osam godina na Epicenter Music Festivalu u Kaliforniji. Tada su također najavili da namjeravaju objaviti novi album pod naslovom Everything Always Now.

No stvari su se u međuvremenu malčice promjenile – album će biti objavljen u rujnu pod imenom The Sea Of Memories, a singl "All My Life" s tog albuma bit će dostupan za download na EA.com. Uz to još jedan novi glazbeni uradak naći će se na soundtracku NHL 12, igrice za Sony PlayStation 3 i Xbox 360 koja također izlazi sredinom rujna.

Bush se razišao 2003., godinu dana nakon objavljivanja svog albuma The Golden State. Frontman Gavin Rossdale je u međuvremenu osnovao drugi post-grunge bend Institute koji je objavio tek jedan album (Distort Yourself, 2005.) i okušao se u solo vodama albumom WANDERlust. Rossdale je osjetio želju da okupi Bush prije nekoliko godina kada je ušao u studio kako bi snimio novi solo materijal i shvatio da ga to ne ispunjava.

Bubnjar orginalne postave Robin Goodridge čini uz Rossdalea samo polovicu Busha koji se vraća na pozornicu. Basista Dave Parsonsa i gitarista Nigela Pulsforda zamjenit će gitarist Institutea – Chris Traynor, dok će Corey Britz (The Calling, Lexington Queen) preuzeti bas.

Uz "All My Life" poznati su naslovi još nekoliko pjesama koje će biti uključene na The Sea Of Memories"Mirror Of The Signs," "Afterlife," "Heart Of The Matter," "Lost In You" i "Heroes Never Die." Album producira poznati Bob Rock (Bryan Adams, Metallica).