Calexico – prvaci vala americane planiraju ekskluzivan koncert u Rijeci

Ovoga ljeta čeka nas prava glazbena poslastica. Jedan od najrelevantnijih bendova americana žanra, američki bend Calexico, održati će ekskluzivni koncert na otvorenom, premijerno 13. kolovoza u Rijeci.

Američki bend dobro poznat našoj publici, ovom će prilikom promovirati svoj deveti po redu studijski album “The Thread That Keeps Us”, koji je izašao 26. siječnja pod diskografskom kućom City Slang. Riječ je o pravovremenom doživljaju benda iz Arizone kroz obiteljski portret koji bilježi svu stilsku raznolikost i nepredvidljivost, a još uvijek biva dijelom neograničene kreativnosti.

U procesu stvaranja albuma, pjevač i gitarist Joey Burns i bubnjar John Convertino pronašli su posebnu kuću u neobičnom okruženju na obali sjeverne Kalifornije koju su prenamijenili u studio naziva Panoramic House. Sagrađena je od ostataka drva i ruševina iz brodogradilišta, zbog čega je bend živopisno proziva The Phantom Ship. Što joj uistinu i odgovara jer je riječ o grandioznoj kući na samom rubu svijeta koja pruža neopisiv pogled i odiše filmskom atmosferom. Savršeno za snimanje novog albuma i uživanju u njegovoj kreaciji. Kao takvo mjesto, Kalifornija je imala snažan učinak na snimanje albuma. Država snova za neke, noćna mora za druge, ta njezina beskonačna dualnost zrcaljena je u novoj glazbi Calexica, otkrivajući novi smjer i naglasak. Ovoga puta siroviji no ikada prije, ”The Thread That Keeps Us” poštuje tradiciju i otkriva Calexicovo jasno samopouzdanje u pisanju pjesama, konačno postavljajući potpuno novi standard za bend.

U suradnji s dugogodišnjim inženjerom Craigom Schumacherom, Calexico je koproducirao “The Thread That Keeps Us”, okupljajući glazbenike iz cijeloga svijeta kako bi stvorili taj umirujući, ali ekspanzivni zvuk gitara s bljeskovima distorzije.

Mjesto održavanja koncerta je EX port Delta, a early bird ulaznice po ekskluzivnoj cijeni od 125kn kreću u prodaju od petka, 9. ožujka i traju do nedjelje, 15. travnja.  Od 16. travnja do dana koncerta cijena je 160kn, a na dan koncerta ona iznosi 200kn.

Prodajna mjesta:

  • sustav Entrio
  • Dallas music shop Rijeka
  • Croatia records Rijeka

Koncert organizira Distune promotion u suradnji s Rock Svirke i Coda Agency. Koncert je podržan od strane Ministarstva kulture RH i Grad Rijeka-odjela za kulturu te je dio programskog pravca EPK “Slatko i slano”.