Cameristi della Scala u ciklusu Lisinski subotom izvode nepoznatog Verdija

U subotu, 25. studenoga, u 19.30 h, u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskoga u Zagrebu, u sklopu ciklusa Lisinski subotom, nastupaju Cameristi della Scala, komorni orkestar glazbenika milanske operne kuće Teatro alla Scala.

Gostovanja i koncerti umjetnika slavnog milanskog opernog hrama Teatro alla Scala, Cameristi della Scala najčešće se opisuju kao nezaboravni. Tako je bilo i nakon nastupa u Carnegie Hallu, u listopadu 2013., kad su na programu bile rijetko izvođene, neobjavljene i gotovo zaboravljene fantazije na Verdijeve opere Verdijevih suvremenika, prijatelja i suradnika.

„Mnogo sam istraživao“, istaknuo je tom prigodom Gianluca Scandola, violinist i umjetnički ravnatelj ansambla, „i pronašao oko 50 nepoznatih djela. Nakon dugog procesa transkribiranja i revizije, ostali smo na djelima koja smo izveli na našem prvom nastupu u Carnegie Hallu.“

Koncert je dočekan oduševljenjem publike i kritike, a tu izvedbu moći će doživjeti i zagrebačka publika, slušajući obrade tema iz „Falstaffa“ za violinu, violončelo i orkestar Giovannija Avolija, „Trubadura“ za violinu i orkestar Camilla Sivorija, „Aide“ za violončelo i orkestar Luigija Mancinellija, „Traviate“ za violinu i orkestar Antonija Bazzinija i druge.