Car Seat Headrest objavljuju studijsku verziju hit demo albuma

Popularni indie rock bend Car Seat Headrest objavit će reizdanje svog albuma prvijenca „Twin Fantasy” za izdavačku kuću Matador Records.

Album „Twin Fantasy” originalno je objavljen na Bandcamp profilu benda 2011. godine i tada je, usprkos svim produkcijskim nedostacima, postao izuzetno popularan na ovom streaming servisu. Sedam godina kasnije, frontmen benda Will Toledo dobio je priliku da ovaj album ponovo snimi onako kako je oduvijek želio, ali nije imao sredstava.

Originalno izdanje je snimao sam Will Toledo na svom, kako kaže, jeftinom laptopu, dok je ovog puta u snimanju sudjelovao osmeročlani bend te je zvuk pjesama u startu puniji. Što se liričke strane albuma tiče, Will Toledo je izjavio da tekstove više ne doživljava na isti način i da svoju tadašnju situaciju više ne doživljava kao tragediju.

Ususret novom/starom izdanju, bend je objavio novu verziju pjesme koja otvara album „My Boy (Twin Fantasy)”.

Singl „My Boy (Twin Fantasy)” je treći singl sa nadolazećeg izdanja, a u prethodnom „Nervous Young Inhumans” koji je popraćen spotom se Toledo prvi put okušao kao režiser.

U novom sastavu Car Seat Headrest će se otisnuti na europsku, a zatim na američku turneju tokom koje će svirati stare pjesme u novim aranžmanima.