Cedric Bixler-Zavala dao natuknuti mogući povratak Mars Volte na scenu

Cedric Bixler-Zavala je svojim posljednjim javljanjima na Twitteru dao natuknuti kako postoji mogućnost za ponovni povratak Mars Volte na scenu.

Sastav Mars Volta, kao jedna od apsolutnih glazbenih atrakcija s početka milenija, osnovan je 2001. godine i do 2013. publiku i kritiku osvojili su sa šest studijskih albuma da bi te iste godine naprasno završili suradnju svađom Cedrica Bixlera-Zavale i Omara Rodrígueza-Lópeza.

Cedric Bixler-Zavala obrušio se tada javno na glazbenog kolegu stvorivši od dvadesetogodišnje suradnje dvaju glazbenika pravu sapunicu svojim Twitter postovima. Očito vrlo rezigniran i ljut zbog odluke Rodríguez-Lópeza da posljednji zajednički album Mars Volte – „Noctourniquet“ ne poprate turnejom, izjavio je da ne želi biti dio farse i fanovima tvrditi da bend uzima pauzu već biti iskren i reći da za njega Mars Volta više ne postoji, zaključivši sve vrlo neugodnom izjavom “Zar bih trebao glumiti neku progressive kućanicu koja mora gledati kako njezin partner odlazi j***** druge bendove?“, aludirajući pritom na tada predstavljen Omarov projekt Bosnian Rainbows.

Ipak nedugo nakon toga, talentirani dvojac je našao zajednički jezik oformivši projekt Antemasque, a prošle godine su uskrsnuli i originalni projekt At the Drive-In novim albumom „in•ter a•li•a“.

S obzirom na uspješno obnovljenu suradnju posljednjih nekoliko godina te povremene istupe u medijima u kojima su potvrdili da bi se rado vratili Mars Volti, Bixler-Zavalin posljednji Tweet obožavatelju daje nam nadu da bi se u nekom trenutku to i moglo realizirati.