Čekanju je došao kraj – Tool na koncertu predstavio nove pjesme

Tool je sjeverno-američku turneju započeo 5. svibnja na Welcome to Rockville festivalu u Jacksonvilleu gdje su izveli dvije nove pjesme

Američki sastav Tool ovu je nedjelju, s početkom svoje turneje, nakon više od deset godina fanovima predstavio nove pjesme.

Tool je sjeverno-američku turneju započeo 5. svibnja na Welcome to Rockville festivalu u Jacksonvilleu gdje su izveli dvije nove pjesme, “Descending” i “Invincible”, koje bi se trebale naći na najavljenom novom studijskom izdanju. Prema izjavama članova benda, koji već godinama izazivaju fanove ostavljajući im “mrvice” sporadičnih informacija na društvenim mrežama, novi album bismo mogli dočekati ovo ljeto.

Novi album Toola obožavatelji iščekuju punih trinaest godina i svi se nadaju da je čekanju došao kraj, tim više što je početkom godine James Maynard Keenan otkrio da se album Toola nalazi u fazi miksanja.

Sama ideja i anticipacija novog albuma Toola provlači se godinama, a pozornost javnosti pojačana je tijekom 2017. kroz javne istupe pojedinih članova benda. U veljači prošle godine gitarist Adam Jones je otkrio da Keenan radi na tekstovima pjesama te da je plan u ožujku ući u studio, a početkom rujna Keenan je osobno na Twitteru (i naravno, naknadno obrisao Tweet) s fanovima podijelio vijest da je završio s pisanjem tekstova i melodija za novi album te da čeka da bend odradi svoje. Tijekom veljače Keenan je na svom Twitter profilu potvrdio kako je album u procesu miksanja te u jednom od postova dodao hashtag kojim se našalio s fanovima – dok ste vi cendrali ja sam radio.

Tool je ovaj vikend započeo svjetsku turneju, a europski dio turneje započinje već u lipnju. Nastupi i fragmentarno predstavljanje novog materijala fanovima tako dodatno raspiruju nadu da će tijekom turneje predstaviti upravo spomenuti novi album.