Chansonfest u Gradskom kazalištu Komedija

chansonfest

Ovogodišnje izdanje Chansonfesta, festivala koji nastavlja tradiciju zagrebačke šansone, održat će se 11. studenoga 2011. u Gradskom kazalištu Komedija u Zagrebu, s početkom u 20 sati.

Festival će okupiti brojna zvučna pjevačka imena, među kojima će se naći i neki od pionira i predvodnika zlatnog doba zagrebačke šansone šezdesetih i sedamdesetih poput Arsena Dedića, Gabi Novak, Lade Leskovara, Ksenije Erker, ali i brojna zvučna imena hrvatske glazbene scene! Tako će na Chansonfestu 2011 pjevati i Zrinko Tutić, Miroslav Škoro, Kostadinka Velkovska, Ivana Kindl, Alen Slavica, Hana Hegedušić, Alka Vuica, Rajko Dujmić, Drežen Žanko i mnogi drugi interpretatori, ukupno njih dvadeset koji će predstaviti autorske pjesme koje proizlaze iz tradicije šansone.

clip_image002Jedan od utemeljitelja ovoga festivala, Zvonko Špišić, smisao i svrhu Chansonfesta ponajbolje je opisao ovim riječima – „Cilj festivala je stvaranje skladbi visoke kvalitete, jednako vrijednih stihova, glazbe, aranžmana i interpretacije“ , a festival na tragu toga nema natjecateljski karakter, već podcrtava prije svega kreativni, pjesnički i glazbeni izričaj. Inače, međunarodni Chansonfest, prvi se puta održao u Zagrebu 1998., te i ove godine nastavlja svoj razvojni put pod okriljem Hrvatskog društva skladatelja, uz pokroviteljstvo i potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba. Voditelj Chansonfesta 2011 bit će Vojo Šiljak. Umjetnički direktor i glazbeni producent festivala je Josip Cvitanović, a ravanatelj Chansonfesta već tradicionalno Hrvoje Markulj.

Chansonfest je doista tijekom godina prerastao u prepoznatljiv zagrebački festival koji se publici, valja naglasiti, ove godine predstavlja u do sada najzanimljivojoj i najjačoj postavi interpretatora različitih generacija i glazbenih pozadina, stoga ga nipošto ne treba propustiti!

Sve izvedene skladbe naći će se ubrzo i na kompilacijskom glazbenom izdanju Chansonfest 2011 pod etiketom Menarta.