Chico Freeman Quartet u Lisinskom

chico_freeman_4Chico Freeman sa svojim će Chico Freeman Quartetom nastupiti u petak 6.ožujka u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog.

Chico Freeman – sopran i tenor saksofon / soprano and tenor sax
Caryl Baker – glasovir / piano
Emanuel Schnyder – kontrabas / bass
Luigi Galati – bubnjevi / drums

Multiinstrumentalist – saksofonist, klarinetist, trubač i pijanist – skladatelj i producent Chico Freeman je tijekom karijere svirao i snimao s legendarnim jazzistima, među ostalima s Dizzyjem Gillespiem, Charlesom Mingusom, Artom Blakeyem, Paquitnom D’Riverom, McCoyem Tynerom, Wyntonom Marsalisom i Arturom Sandovalom, ali i sa slavnim glazbenicima i sastavima drugih žanrova: Earth, Wind and Fire, Irakere, The Eurythmics, The Temptations, Michaelom Jacksonom, Stingom, Titom Puenteom, Memphisom Slimom i Celiom Criuz. Freeman je cijenjen kao glazbenik mainstream, ali i free jazza, fusiona i world musica. Član je poznatih skupina: The Leaders i Roots za koje i sklada, a vodi i vlastite sastave s kojima je snimio tridesetak albuma. U tim projektima članovi njegova sastava bili su neki od vodećih jazzista, među ostalima Wynton Marsalis, Bobby McFerrin, Bobby Hutcherson, Jack DeJohnette, Buster Williams, Joe Lovano, James Newton i Elvin Jones. Na zagrebačkom koncertu Freeman će sa svojim stalnim kvartetom izvoditi vlastite, te skladbe s albuma “The Elvin Jones Project” koji je posvetio ovom legendarnom bubnjaru i svojem mentoru.

Popratni program:
Subota, 7. 3. 2015. u 17:00 – dvorana HDS-a
Glazbena radionica Chica Freemana

DATUM I VRIJEME: Petak, 6.3.2015.u 20:00   PROSTOR: Mala dvorana

Cijena ulaznica: 100,00 kn
20% popusta za članove Jazz kluba Zagreb, pretplatnike ciklusa Lisinski subotom i osobe s invaliditetom.
10% popusta za učenike, studente i umirovljenike.
Učenici i studenti mogu uz predočenje valjanog dokumenta sat vremena prije koncerta kupiti ulaznicu po cijeni od 10,00 kn ukoliko ima preostalih ulaznica.
Cijena pretplate za pet koncerata ciklusa Jazz.hr: 400,00 kn