Chui feat. Josipa Lisac – “Tebi putujem”

Brojni poklonici Chui benda i Josipe Lisac jedva su dočekali čuti pjesmu o kojoj se posljednjih tjedana puno pisalo. Spot “Tebi putujem” u režiji Porinom nagrađivanog redatelja, Radislava Jovanova Gonza, jučer je premijerno prikazan na CMC televiziji, a spot se od danas može čuti i u radijskom eteru.  Pjesma “Tebi putujem” na domaću glazbenu scenu donosi nešto potpuno novo.

Energija i novi svježi zvukovi koje su Chuievci donijeli na domaću scenu u vrlo kratkom vremenu su ih postavili kao lidere domaće instrumentalne scene. Iza njih su odlične kritike albuma, nastupi na najvećim domaćim rock i jazz festivalima, rasprodani klubovi, nastupi na europskim pozornicama, suradnja sa Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije i album godine 2015. (“Third Sun from the Stone”) po izboru glazbenih kritičara, što do sad nije pošlo za rukom niti jednom instrumentalnom izvođaču.

Klavijaturist Chuia, Toni Starešinić, i njegova supruga, pjevačica grupe Mangroove, Željka Veverec,  napisali su pjesmu koja je jednostavno pozvala Josipu Lisac. Mlade, razigrane i kreativne energije Chuia i Josipe su se odmah prepoznale kao vrlo srodne i sjedinile u ovoj prekrasnoj pjesmi. Nevjerojatna Josipa, koja ove godine slavi 50 godina glazbene karijere, novom suradnjom ponovo se dokazala kao glazbena diva i zvijezda vodilja domaće scene uvijek s pogledom prema naprijed, prema novim uzbudljivim zvukovima i suvremenom glazbenom izričaju.

“Pravo poznanstvo dolazi kroz glazbu, a ova pjesma je izvrsna, jako mi se sviđa. Jako mi je drago što su me pozvali i drago mi je što su i oni sretni. Oni su izvrsni glazbenici, a i ja sam ponovno naišla na talentirane, mlađe ljude s kojima sam mogla ostvariti krasnu suradnju i jako sam sretna zbog toga. U njoj mogu pronaći sebe i pružiti sebe”, rekla je Josipa.

“Josipa je na istoj valnoj duljini kao i mi  iako je starija od nas, ali je toliko u duhu i energiji mlada i željna da bude suvremena, da prati novo i vjeruje mladima, što je danas stvarno jako bitno. Meni je ona na hrvatskoj sceni zapravo jedina Chuijevka”, izjavio je Toni Starešinić.