Chui – premijerno u Vinylu sa novom postavom benda

Fenomenalni glazbeni trojac Chui nakon odličnog nastupa na INmusic festivalu 2016, cijelog niza vrhunskih koncerata u protekloj godini te nastupa na Eurosonic Noorderslag festivalu, vraća se u zagrebački Vinyl u novom postavu.

U četvrtak, 26. siječnja, Chui će se premijerno u Hrvatskoj predstaviti sa novom postavom u kojoj su, uz Tonija i Vojkana, bubnjar Ivan Levačić (mnogima znan iz ABOPa, Kriesa, Pridjeva te benda Natali Dizdar) i basist Konrad Lovrenčić (njegov kolega iz Kriesa te bas uzdanica Elementala, Tobogana i mnogih drugih bendova).

Dečki se upravo vraćaju nakon nastupa u Nizozemskoj na Eurosonic Noorderslag festivalu, najvećem showcase festivalu u Europi i premijerno će izvesti i nešto poptuno novog materijala kojeg spremaju za nadolazeći album.

Chui su mladi hrvatski band koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu. Spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji sa jazzom, elektronikom i rock‘n’roll beskompromisnim pristupom već sa prvim albumom („Chui“ Dancing Bear 2012.) osigurao je Chuievcima kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Krajem 2013. godine za Dancing Bear objavljuju i drugi album „The Second Arrival“ koji kao i prvijenac dobiva samo pohvale od glazbene kritike i publike. 2015. godine pak Chui objavljuje treći album “Third Sun From The Stone” koji je osim što je pobrao samo odlične kritike, na skoro svim top listama proglašen za domaći album godine što do sad nije uspjelo ni jednom jazz sastavu u Hrvatskoj te je bio nominiram za diskografsku nagradu Porin. Na koncertnoj promociji novog albuma Chui je rasprodao Zagrebačku Tvornicu kulture, a posebno se pamti nastup na Inmusic festivalu pred prepunim hidden stageu.

Toni Starešinić – klavijature & elektronika
Vojkan Jocić – sax & elektronika
Ivan Levačić – bubnjevi
Konrad Lovrenčić – bas gitara

Ulaz: 40kn