Chui rasprodali dvoranu Gorgona – zbog velikog interesa objavljen novi datum

Nakon što je prvi objavljeni datum njihovog nastupa u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb rasprodan, zbog velikog interesa za koncert Chuia s Jazz orkestrom HRT-a objavljen je novi datum i to dan ranije, 28. veljače u 20h.

Chui, instrumentalni sastav koji je u pet godina svog postojanja na glazbenoj sceni stekao kultni stutus svojim zanimljivim pristupom jazz glazbi, sprema se tokom ova dva dana, 28.02. i 01.03.2017. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb održati izuzetno značajne nastupe svoje mlade karijere u društvu Jazz orkestra Hrvatske radio televizije pod voditeljstvom šef-dirigenta Andreasa Marinella.

Pozivamo sve na najznačajniji Chuiev koncert u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Jazz ciklus predstavlja koncert Chuia i Jazz orkestra Hrvatske radio televizije pod voditeljstvom šef-dirigenta Andreasa Marinella. Na koncertu ćemo izvesti presjek Chuievih skladbi sa prva tri albuma u novim big band aranžmanima. Za taj koncert će nam se vratiti i bubnjar Janko Novoselić. najavljeno je u službenom Facebook eventu.

Chui su mladi hrvatski instrumentalni bend koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu. Spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji sa jazzom, elektronikom i rock’n’roll beskompromisnim pristupom već sa prvim albumom „Chui“ (Dancing Bear, 2012.) osigurao je Chuievcima kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni. Krajem 2013. godine za Dancing Bear objavljuju i drugi album „The Second Arrival“ koji kao i prvijenac dobiva samo pohvale od glazbene kritike i publike. 2015. godine pak Chui objavljuje treći album “Third Sun From The Stone” koji je osim što je pobrao samo odlične kritike, na skoro svim top listama proglašen za domaći album godine što do sad nije uspjelo ni jednom jazz sastavu u Hrvatskoj , te je bio nominiram za nekoliko nagrada Porin.

Na koncertnoj promociji novog albuma Chui je rasprodao Zagrebačku Tvornicu kulture, nakon kojeg je uslijedio i rasprodani Vintage industrial bar, a promotivna turneja albuma “Third Sun From The Sun” je imala svoj vrhunac na fantastičnom nastupu na Inmusic festivalu na kojem su zasjenili sve ostale izvođaće prvog dana festivala. Šarolik stilski glazbeni spektar je omogućio Chuievcima da nastupe na najvećim regionalnim festivalima jazz, rock i alternativne glazbe. Jedini su hrvatski predstavnik ove godine na Eurosonic Noordeslagu, navjećem Europskom showcaseu koji se održava u Nizozemskoj, a nastupili su kao hrvatski glazbeni prestavnici i na Kaunas Bienalu, najvećem baltičkom bienalu koji se održava u Litvi. Trenutno rade na novom albumu čije će prve zvukove uskoro javnosti predstaviti u pjesmi „Tebi putujem“ na kojem su ostvarili suradnju sa glazbenom divom Josipom Lisac.

Jazz orkestar HRT-a, nekadašnji Big Band Hrvatske radiotelevizije, to jest Plesni orkestar Radio Zagreba, postoji i radi kontinuirano već više od 50 godina, što je u povijesti big bandova rijetkost u svjetskim razmjerima. Orkestar su kroz povijest vodili Miljenko Prohaska, Silvije Glojnarić, Saša Nestorović, a sada ga vodi skladatelj, dirigent i saksofonist Andreas Marinello. Jazz orkestar HRTa je ostvario poveliki popis suradnji sa nekima od najvećih svjetskih jazz glazbenika: Art Farmer, Clark Terry i Ted Curson, Johnny Grifin, Sal Nistico, Ernie Wilkins, Kai Winding, John Lewis, Art Taylor, Christian McBride, Miroslav Vitous i mnogi drugi.

Ulaznice po cijeni od 50 kn osigurajte na ulaznice.hr ili dva sata prije početka koncerta, 28. veljače, na blagajni MSU-a.