Cigarettes After Sex objavili novi album pred zagrebački koncert

Cigarettes After Sex, foto: Ebru Yildiz

Američki ambientalni pop bend Cigarettes After Sex, koji nam ovaj utorak premijerno stiže u zagrebačku Tvornicu kulture, objavio je svoj prvi studijski album jednostavnog naslova „Cigarettes After Sex”.

Album je prethodno najavljen singlovima “K”, “Apocalypse” i  “Each Time You Fall In Love”, a objavila ga je izdavačka kuća Partisan Records i možete ga trenutno preslušati na Deezer platformi.

Frontmen benda Greg Gonzales imao je jasnu viziju da debitantsko izdanje Cigarettes After Sex mora biti potpuno, skoro kinematografsko iskustvo. Nakon uspjeha singla „Nothing’s Gonna Hurt You Baby” i prvog EP-a “I.”, bilo je potrebno pet godina da album dobije formu koja bi opravdala čekanje.

Izdanje „Cigarettes After Sex” članovi benda su usporedili s najromantičnijim filmovima prema atmosferi koja ga prožima i samoj „širini” muzike. Album je sniman u crkvi jednim mikrofonom pa se samim time zvuk na albumu oslanja na prostornost i minimalne pitke melodije u maniru Mazzy Star i Red House Painters, ali i maestralnog Angela Badalamentija sa ne pretjerano konvencionalnim tekstovima.