Cigarettes After Sex singlom “Heavenly” najavili novi album

Album je sniman tijekom kasnonoćnih sessiona u vili na španjolskom otoku Mallorca

Bruklinški dream pop kolektiv i miljenik zagrebačke publike, sastav Cigarettes After Sex, najavio je svoje drugo studijsko izdanje koje fanovi mogu očekivati 25. listopada preko diskografske kuće Partisan Records.

Album “Cry” donosi devet novih pjesama koje su, kako stoji u priopćenju, snimane “tijekom kasnonoćnih sessiona u vili na španjolskom otoku Mallorca,” čarobnom i sineastičnom mjestu koje je jako utjecalo na atmosferu albuma.

Gledam na ovaj album kao na film. Sniman je na predivnoj, egzotičnoj lokaciji i kolaž je svih tih različitih karaktera i scena, ali na kraju se zapravo svodi na romantiku ljepotu i seksualnost. Doživljavam vrlo osobnim govoriti o tome što te stvari znače za mene.”, izjavio je frontmen benda, Greg Gonzalez.

Album je najavljen “božanstvenim” novim singlom “Heavenly” koji će vas transportirati na neko drugo mjesto.

Bend Cigarettes After Sex je oformljen 2008. u El Pasu. Vođen Gregom Gonzalezom, prolazio je kroz brojne autorske faze do objave izrazito hvaljenog EP-a “I” 2012. godine na kojem su se našle “Nothing’s Gonna Hurt You Baby”, “I’m A Firefighter” i “Dreaming Of You”. Gonzalez se potom seli u Brooklyn i izbacuje fantastičnu obradu grupe REO Speedwagon “Keep On Loving You” te “Affection” zahvaljujući kojima je grupa napravila ključan globalni proboj. Uslijedili su nastupi na gotovo svim najvažnijim festivalima na planeti nakon čega su CAS u lipnju 2017. objavili prvi dugosvirajući materijal nazvan jednostavno “Cigarettes After Sex”. Godinu dana kasnije predstavili su singl “Crush”, netom prije svog drugog dolaska u Zagreb kada su rasprodali Pogon Jedinstvo.

Cigarettes After Sex – enigmatska koncertna pojava s efektom opijuma