Čileanska psihodelija i australski goth post punk – Chicos De Nazca i Rule of Thirds 10.7. u Močvari

chicos de nazca

U sklopu europske turneje po prvi puta nam u Močvaru 10.srpnja dolazi čileanska neo-psihodelična rock skupina Chicos De Nazca.

Chicos De Nazca misija počinje ne tako davne 2010., a unazad par godina izbacili su pet albuma od kojih su neki izašli za cjenjene etikete poput Hozac Records i BYM Records. U zadnjoj inkarnaciji benda pridružuje im se Pablo Rodriguez, član Föllakzoida koje smo imali prilike gledati u Močvari prošle godine, te članovi grupa Delta 21, Cindy Sisters i La Hell Gang.

Ova čileanska skupina poznata je po stvaranju autentične transcendentalne sonične atmosfere koja se bazira na štovanju analognog zvuka, shoegazea, nezavisne rock scene ranih devedesetih, te psihodelične rock glazbe iz dalekih i burnih šezdesetih. Ako vam termini poput reverba, fuzza, repeticije, intoksikacije i ekspanzije uma iskrive usne u osmijeh, ovo je bend za vas. Za fanove bendova poput The Brian Jonestown Massacre, Spacemen 3, Jesus & The Mary Chain, The Doors, Hawkwind, My Bloody Valentine i slično.

Rule of Thirds, koji će im se pridružiti na zagrebačkoj pozornici, u vrlo su kratkom periodu stvorili status jednog od kvalitetnijih i usviranijih bendova u post-punk, death rock, goth sferi, a ono što ih karakterizira su prodorne i energične bass dionice, ledeni vokali, mračne i šišmišarske melodije, skupa utopljene u širok ocean reverba. Australski Rule of Thirds prizivaju duhove davno upokojenih Siouxsie and the Banshees, Joy Division, Bauhaus, te itekako podsjećaju na nezaobilazne pionire žanra, The Cure.

Na svojoj prvoj europskoj turneji promoviraju samozvati album koji je donedavno bio rasprodan, da bi ga za potrebe ove turneje izdala francuska etiketa, Symphony of Destruction.