Činčila – “Vamaee”

Sarajevski funk-rock bend Činčila sa novim spotom “Vamaee” najavljuje debitanski album pod nazivom “Šta znam”. Album prvijenac, svjetlo dana trebao bi ugledati ovu subotu, 14. svibnja, i nosi jasne elemente glazbenih utjecaja RHCPA-a, Primusa i regionalno najbližeg Rambo Amadeusa.

Spot prikazuje karakterističnu energiju i prepoznatljivo likovno umijeće članova benda. Prema njihovim riječima, pjesma “Vamaee” govori o podneblju u kojem živimo i pojedincu koji uviđa da je jedini način zadržavanja “zdrave pameti” stvaranje vlastite realnosti, koja mu pomaže da pored svih negativnih utjecaja ipak zadrži zdrav duh. Spot je snimao, režirao i montirao Midhat Ibrahim Memija.

Chinchila1Činčila je autorski psihodelični funk-rock bend osnovan 2012. godine u Sarajevu. Grupa izvlači kreativnu energiju iz zajedničkog dugogodišnjeg druženja, divljanja, glupiranja i maštanja. Bend pored glazbe uključuje i elemente likovne umjetnosti, performansa i kostimografije. Tekstovi benda Činčila predstavljaju svojevrsnu reakciju na socijalnu problematiku lokalnog i globalnog prostora u kojem žive i stvaraju.