CLONE AGE – “Wake me up”

Čakovečki rock bend Clone Age uskoro objavljuje album prvijenac “Fuse”, no prije objave samog albuma odlučili su publici predstaviti još jedan single i video spot.

Robert Kriković, vokal i basist benda Clone Age objašnjava kako je nastao spot za pjesmu „Wake me up“:

S obzirom da smo do sada snimili već nekoliko klasičnih video spotova u kojima je u prvom planu bend i sviranje pred kamerama, za drugi single smo imali želju napraviti nešto novo i drugačije.
Novi spot je ostvaren u suradnji sa Školom animiranog filma Čakovec (ŠAF) i mladim crtačem Ivanom Munđarom kojem je rad na tom spotu postao pravi izazov. Iako je s izradom spota započeo sa samo 13 godina, Ivan nas je pozitivno iznenadio svojim odličnim sposobnostima crtanja.

Za drugi videospot i singl odabrana je pjesma “Wake me up” koju zapravo nisu odabrali članovi benda već autor spota – animiranog filma, Ivan Munđar. Odabir teme spota realiziran je na način da smo Ivanu prvo dali naš kompletni album na preslušavanje, nakon čega je on trebao odabrati pjesmu koja se njemu najviše sviđa, odnosno pjesmu za koju smatra da će animacijom najbolje moći dočarati i prenijeti poruku pjesme.

Tema odabrane skladbe “Wake me up” je nažalost već duže vrijeme aktualna tema naše svakodnevice, a odnosi se na problematiku suvremene civilizacije i svijeta koji je u mnogim aspektima “u banani”, prepun društvenih, nacionalnih i vjerskih netrpeljivosti, netolerancije, laži i prijevara. Glavni lik stoga utopijski mašta o tome kako će zaspati i ponovo se probuditi kada sve ovo prođe i kad se na ljudska lica ponovo vrate osmijesi. Pjesma “Wake me up” u glazbenom je smislu jedna od ‘najpitomijih’ pjesama s albuma “Fuse” koji je pretežno ipak u nešto žešćem tonu.

Cijeli animirani film je osmislio i animirao Ivan Munđar, a montažu je napravio Edo Lukman, koji je ujedno bio i mentor na tom crtiću. Film je rađen u tehnici crteža olovkom na papiru, a djelomično je obrađen u grafičkim i animacijskim alatima na računalu. Ivan je učenik 8. razreda, a ŠAF-ov član je već 6 godina. U tom periodu napravio je 4 animirana filma, od kojih su neki i nagrađeni te prikazivani na festivalima u zemlji i svijetu. Bavi se i crtanjem stripova te karikaturom, svira električnu i klasičnu gitaru i voli rock glazbu, što je zasigurno doprinijelo odličnom rezultatu njegovog rada.

Clone Age čine Robert Kriković (bas i vokal), Nenad Rešetar (gitara), Marko Lajtman (bubnjevi) i Adrijano Valpović (gitara).