Cojones i Gatuzo rokaju Gričevanje 1. listopada

Cojones
Cojones

Cojones i Gatuzo, dva moćna zagrebačka rock benda, rokaju Gričevanje na krovu garaže Tuškanac u četvrtak 01. listopada. Ulaz na koncert, kao i na sve koncerte u sklopu Gričevanja, je besplatan!
Cojones, zagrebački riff rock prvaci, nastupom na Gričevanju 01. listopada označit će povratak na pozornice metropole nakon gotovo 18 mjeseci izbivanja. U razdoblju od posljednjeg zagrebačkog koncerta Cojones su bili uobičajeno aktivni te su odradili svoje standardne europske turneje, pokoji festival u Njemačkoj i nekoliko domaćih koncerata. Trenutno se pripremaju za rad na trećem studijskom albumu (do sada su snimili dva studijska albuma, split EP i live album) kojeg će početi snimati krajem ove godine s planiranim izlaskom početkom 2016 godine. Kao najavu albuma, kojim bend ujedno obilježava i 10 godina postojanja, možete poslušati singl „Rocker“ , a kompletnu dosadašnju diskografiju poslušati na njihovoj Bandcamp stranici.

Obzirom da Cojones još uvijek češće sviraju u inozemstvu nego u domovini, nikako nemojte propustiti ovaj njihov ekskluzivni nastup na glavnoj pozornici Gričevanja kako ne bi morali potegnuti do neke druge europske prijestolnice po svoju dozu masivnih rifova i opakih melodija.

Gatuzo, foto: Inka Lo
Gatuzo, foto: Inka Lo

Gatuzo dinamičan zagrebački rock dvojac u sastavu Damir Trkulja Šiljo – gitara i vokal te Goran Martinjak – bubanj, zajedno s Cojonesima nastupaju na Gričevanju 01. listopada. Dečki u svojoj minimalističkoj postavi djeluju od početka 2004. godine, a svoj neuobičajeni glazbeni stil i način sviranja nazivaju eksplozivni rock koji krase sirovost, originalnost i podsvjesna ovisnost o bluesu.
Gatuzo su do sad objavili četiri studijska albuma ”Noge/ruke/glave”, ”!”, ”Gdje idemo’ i ‘Megalomania’, od kojih je potonji objavljen u studenom 2014. pokupio velike pohvale od kritike i publike te bio nominiran u tri katagorije za nagradu Porin. Album ‘Megalomania’ izrodio je i divnu suradnju sa Sašom Antićem iz TBF-a u pjesmi ‘Šutnja‘ koja je s vremenom postala apostorfirana kao ”najbolja pjesma njihove karijere”.

Festival Gričevanje se u svom 5. izdanju Zagrepčanima prvi put ukazuje u jesen. Tijekom 11 dana koliko će ukazanje trajati, na krovu garaže Tuškanac i na plato Gradec, koncerte će održati niz sjajnih izvođača: TBF (24. rujna), Killed A Fox (25. rujna), KUKU$ Klan (26.09.), Miki Solus (3.10.), Kandžija i Gole žene te Sassja (4.10.). Svi koncerti i popratni sadržaji na Gričevanju su besplatni.

Ove godine, od 24. rujna do 4. listopada, prvi će puta istovremeno i zajedničkim snagama Galerija Klovićevi dvori, Device_Art, Gričevanje i Space festival oživjeti zagrebački Gornji grad kao dio novog projekta Na Gornjem gradu kojeg u partnerstvu provode Galerija Klovićevi dvori, tvrtka Kupole – bolje od šatora i udruge Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse i Gričevanje.

Ožujsko pivo, kao pokrovitelj svih kvalitetnih urbanih glazbenih događanja, pridružilo se i ovom izdanju Gričevanja u ulozi glavnog partnera. Kao nezaobilazni pratitelj vrhunskih sportskih događanja i sinonim za druženje uz dobru glazbu, Ožujsko pivo ponosno je što će osvježavati sve posjetitelje i na ovom glazbenom festivalu.

Informacije o popunjavanju lineupa i ostalim događajima, pratite na Facebook stranici Gričevanje na Gričevanje Twitteru i na Gričevanje Instagramu (@Gricevanje #vjesticarenje #Gricevanje2015 #NGG #11dana ).