“Comic Sans” osvojio Nagradu za najbolji film iz regije na FEST-u

Komedija Comic Sans redatelja Nevija Marasovića, s Jankom Popovićem Volarićem i Zlatkom Burićem u naslovnim ulogama, osvojila je Nagradu žirija filmskih kritičara Nebojša Đukelić koja se dodjeljuje za najbolji film iz regije na 46. Međunarodnom filmskom festivalu u Beogradu – FEST.

Nagrada žirija ’Nebojša Đukelić’ dodjeljuje se filmu ‘Comic Sans’ Nevija Marasovića, za izuzetno duhovit i nekonvencionalan pristup vječitoj temi emotivnog brodoloma čovjeka rastrgnutog između zavodljivih izazova modernog doba i snage iskrene ljubavi – stoji u obrazloženju žirija nagrade kritičara Nebojša Đukelić za najbolji film iz regije u sastavu: Gordana Restović, Dragan Jeličić i Nerina T. Kocjančić.

FEST je nezaobilazan dio kulturnog života Beograda i festival na kojemu se već gotovo pet desetljeća prikazuje kvalitetna svjetska i domaća produkcija. Prošle godine glavnu nagradu FEST-a odnio je Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić.

Comic Sans na velika platna donosi filmsku priču punu emocija i smiješnih životnih situacija: iznenadna smrt tetke s otoka Visa povezat će sina, razmaženog zagrebačkog dizajnera Alana i oca, šarmantnog umjetnika i bonvivana Brunu, u avanturi života.

Nakon svjetske premijere na FEST-u Comic Sans 8. ožujka kreće u redovitu kino-distrubuciju u Hrvatskoj. U međuvremenu pročitajte pet zanimljivosti o snimanju Comic Sansa kao izvrsnu pozivnicu za kino i uključite se u lov na ulaznice za ekskluzivnu premijeru filma 05. ožujka u kino Europa!